Szoktál ajándékokat kapni a munkahelyeden?
Egy baráti társaságban beszélgettünk erről, teljesen ledöbbentem azon, hogy rajtam kívül mindenki kap.
Autószerelő ismerősöm elmesélte, hogy szinte minden nap hoz be valamelyik ügyfelük sütit, pizzát, stb. Ápolóként dolgozó barátnőm rendszeren csokit, ajándékkosarat kap, mikor a betegek hazamennek. Bolti eladó ismerősöm is mondta, hogy csokit/bort kapott már viszatérő vásárlóktól.
Én 3 éve dolgozom tanárként, soha semmit nem küldtek a szülők. De pedagógusnapra, se nőnapra, soha... Nem tudom, hogy ez csak nálunk van-e így, eddig azt gondoltam, hogy senki sem kap ilyen 'extrákat', de most nagyon rosszul érzem magam, hogy csak mi nem számítunk, miközben 2 diplomával, 3 nyelvvizsgával is csak nettó 260-at keresek.
ez most nem tudom, hogy egy szidjuk a kormányt és a társadalmat, mert tanárként keveset keresel felhívás, vagy egy kipanaszkodod magad hogy te szegény téged sose ajándékoznak meg, de azért válaszolok.
én max. a főnökségtől kapok ajándékot (valaki pl nyuszicsokit osztott múlt héten az üzenetes polcainkra :D), az apám egyetemen oktat, az anyám nagyrészt magánban meg néha egy-egy félévre-évre beugrik valamelyik iskolába beteg/terhes tanárok helyére, ők mindketten kapnak ajándékokat. nem akarok bunkó lenni, de nézz körbe a tanáriban,ha mások se kapnak ajándékokat, lehet egyszerűen olyan a helyi szokásrend, ha meg mások igen, akkor lehet végiggondolnám mért nem kedvel senki?
Egyik kollégámtól egyszer kaptam karácsony előtt csokit.
Ismerek tanárokat és szoktak kapni diákoktól ajándékokat karácsony előtt.
De szerintem a cafeteriával és hasonlókkal többre megyek.
Ajándék az túlzás, de már kaptam dolgokat.
Irodában voltak ilyen egészséges napok, kaptam céges kulacsot, tasit, magvakat, joghurt-ot meg hasonló apróságokat.
Hetente egyszer szokott gyümölcs nap is lenni.
Amikor felvettek, akkor is kaptam egy ilyen welcome pack-et, táskát, jegyzetfüzetet, tollat, bögrét, poharat, egérpadot..
Valamint pont kifogtam, de első nap grillezés volt a tetőn, Duna kilátással, finom hambikkal, mindenféle üdítőkkel. Néha-néha szoktak ilyen programok lenni, de kb csak negyedévente.
Ezek voltak amik szerintem "ajándék" alá tartozhatnak.
De ezeket a cégtől kapjuk. Én például abszolút nem dolgozom ügyfelekkel, vásárlókkal, vagy mint te diákokkal, szóval tőlük nem is tudnék kapni.
Van tanár ismerősöm, ő mindig kap mindenfélét. Van olyan diákja akinek a szülei méhészek, tőlük mézeket kap, van gombász is, tőlük gombákat, ballagáskor is, születésnapjakor is mindig kap valamit a diákoktól/szüleiktől. De ehhez olyan közelség is szükséges. Szóval itt egy ellentétes példa is, amit te írtál:
"csak mi nem számítunk, miközben 2 diplomával, 3 nyelvvizsgával is csak nettó 260-at keresek"
2 hónap fizetett szabival és heti 25-30 munkaórával számolva, ez nem is olyan rossz. (Márha eltekintünk attól, hogy mennyit kellett érte tanulni)
Az pedig, hogy 2 diplomával és 3 nyelvvizsgával csak ennyit keresel, az pedig nulla rossz indulattal, de az csak a te hibád, nem másé.
#4 Te is csak 20 napot kapsz egy évben szabit, és te is minden nap 9-től 6-ig dolgozol, mint kb a diplomások nagyon nagy része Pesten? 😯
Amire persze rájön 1 óra beutazás és 1 óra hazautazás forgalomtól függően, ha éppen nem home office-ban van az ember. Lehet több a pénz ha nem tanár az ember, de sokkal kevesebbet élsz.
Van tanár rokonom, nem is panaszkodik. Téli, tavaszi, őszi, nyári szünet, minden nap 2-re otthon van, de van amikor korábban is, heti max 25 órát tarthat, osztályfőnöki pótlékkal, szakkörök és magánórák vállalása a fizut is megdobja, eszébe nem jut ehelyett más munkát keresni.
Tökre elképzelhető, hogy nem nyomulsz eléggé a diákok szüleinél, vagy nem vagy annyira nyitott. Persze a boríték nem is nagyon, de azért valami mégis szokott csurranni-cseppenni ha összehaverkodsz néhánnyal.
"minden nap 9-től 6-ig dolgozol, mint kb a diplomások nagyon nagy része Pesten?"
Reggel 7:45-kor kezdődik a tanítás, az igazgató elvárja, hogy legkésőbb 7:30-ra beérjünk. Heti háromszor 14:50-kor végzek, a másik két napon 16:30-kor, mert ilyenkor faktokat is tartok. Erre jön rá a napi 2-3 óra otthoni készülés.
Vidéki gimnázium, közepes méretű város, nem elitgimi.
Már a buszon ülök, mert a város túlsó felén van az iskola, de erre csak óránként jön busz. Szia sem számoltam még össze az elmúlt három év során, mennyi időt töltök pontosan egy héten az iskolában, valamint otthoni készüléssel, javításokkal, adminisztrációval, de valahol heti 50 óra környékén lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!