Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen kevés a programozó...

Miért ilyen kevés a programozói fizetés Németben?

Figyelt kérdés
Most olvastam egy kérdést ahol az volt a konklúzió, hogy nem nagyon éri meg kimenni szoftverfejlesztőnként. Bármelyik szakmunkát nézzük, akkor alkalmazottként simán megéri kimenni. A magyarországi bér 3 szorosa megkereshető. Az IT területen miért nem? Ennyire jól fizetnek magyarorszagon az IT területen vagy ennyire szarul külföldön? Átlag senior olyan 70-80 ezer euró körül keres évente bruttóban. Ez nettó 40-50 ezer körül lehet. Havi kb max 4 ezer euró. Ennyit majdnem egy szakmunkával meg lehet keresni németben, alkalmazottként.
2023. ápr. 16. 08:36
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Itthonról mennyit lehet elérni programozóként külföldre dolgozva? Mintha külföldön lennék vagy annál kevesebbet adnak így?
2023. ápr. 16. 12:54
 22/24 anonim ***** válasza:

21#

Nyilván, kicsivel kevesebbet, hiszen úgy éri meg a megbízónak,ha kicsit a helyi munkaerő alá alkudsz.

De, messze többet kapsz, mint amennyit magyar alkalmazottként kapnál.

2023. ápr. 16. 12:59
 23/24 anonim ***** válasza:
#21 itthonrol dolgozva jellemzoen a 100-150 000 dollaros nagysagrend erheto el. Tehat mondjuk a szarabb nemet cegek fizeteseihez kepest akar tobbet is lehet keresni, a top cegek fizeteseinek pedig csak a toredeket. Nyilvan a ketto kozott van atmenet is.
2023. ápr. 16. 13:07
 24/24 anonim ***** válasza:
Én data scientistként keresek 100K felett (Németben), és ahogy olvastam, 90K a medián ebben a szakmában, szóval még van felfelé. “Szar”-nak azért nem nevezném.
2023. ápr. 16. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!