Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen kevés a programozó...

Miért ilyen kevés a programozói fizetés Németben?

Figyelt kérdés
Most olvastam egy kérdést ahol az volt a konklúzió, hogy nem nagyon éri meg kimenni szoftverfejlesztőnként. Bármelyik szakmunkát nézzük, akkor alkalmazottként simán megéri kimenni. A magyarországi bér 3 szorosa megkereshető. Az IT területen miért nem? Ennyire jól fizetnek magyarorszagon az IT területen vagy ennyire szarul külföldön? Átlag senior olyan 70-80 ezer euró körül keres évente bruttóban. Ez nettó 40-50 ezer körül lehet. Havi kb max 4 ezer euró. Ennyit majdnem egy szakmunkával meg lehet keresni németben, alkalmazottként.
2023. ápr. 16. 08:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
63%

10:

Kint dolgozok, korábban dolgoztam otthon is programozóként. Így van rálátásom.

Az első nagy tévedésed a kint minden drágább. Ez tévedés. A kaja ugyanannyi. A szolgáltatások ára is egyre közelebb van egymáshoz. Albiból mi 1500-ből 100+nm-es 4 szobásat bérlünk rezsivel együtt München külvárosában. Meglestem, Budapesten se lenne nagyságrendekkel olcsóbb egy hasonló lakás (valamivel olcsóbb lenne).

A projectek nyílván területfüggőek. Errefele fōleg az autóipar pörög.

A környezet nyílván függ attól, hogy hol élsz. De még így se tudok olyat Magyarországon belül, ahol jobban tetszik a környezet, mint itt, pedig német viszonylatban nem egy nagy durranás ahol lakunk. Mégis pöpec bicikliutak vannak, ingyenes fürdőtavak, jó tömegközlekedés, szép erdők, csend és nyugalom.

2023. ápr. 16. 09:57
 12/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat.
2023. ápr. 16. 10:06
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
A gyengén fizető európai országok közé tartozik IT területen, senior szinten 200K euró körüli fizetés a max, amit lehet keresni, ha nem vagy a legjobbak között.
2023. ápr. 16. 10:17
 14/24 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna, hogy Németország szarul fizet bármilyen területen.
2023. ápr. 16. 10:28
 15/24 anonim ***** válasza:
48%
Ausztriába jobb fizetések vannak, ha az átlagot nézzük. A jó német fizetés egy "mítosz" (európai szinten). Persze magyarként jónak tűnik.
2023. ápr. 16. 10:30
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Igazából a németeknek,osztrákoknak contractorosként sem éri meg dolgozni.

Fillérb_szó népség.

Amerikaiaknak éri meg, ők sokkal inkább a kompetenciáidat, tudásodat nézik, mint az,hogy "nézd már kelet-európai, ez megcsinálja fele annyiért, mint mi".

2023. ápr. 16. 10:41
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

15: ezt mire alapozod? Pár éve, amikor néztem, akkor a szoftveres pozikban az osztrákoknál jellemzően jóval kevesebbet ajánlottak, mint a németeknél.

Az amúgy kétségtelen, hogy az amcsik fizetnek a legjobban.

2023. ápr. 16. 10:48
 18/24 anonim ***** válasza:
Ja én nem a szoftveres munkákra értettem. Hanem úgy mindenre. Láttam nemrég egy listát, ahol az átlagfizetés volt szerint voltak rangsorolva az országok. Ebben ugye benne volt minden munkakör.
2023. ápr. 16. 10:56
 19/24 anonim ***** válasza:
50%

Persze 1500€ 100nm ért Münchenben. Az a lakás vagy le van élve, vagy a világ végén balra van vagy lassan 10 éve béreled vagy valamelyik kombinációja.

A vételi ár itthon kb 1millió per m2, ott 3.5 millió per m2

Maradjunk annyiban hogy minimun 2x annyiba kerül maga a lakhatás, ami általában a legnagyobb költsége az embernek.

A rezsi is közel 2x annyi. A szolgáltatások mint internet, tömegközlekedés is 2x annyi. Ha elmész sörözni 4-5 euro alatt nem igen kapsz sört szemben az itthoni 3 mal.

Ami nem drágább az a ruha, szupermarketes dolgok, éttermi kaják.

2023. ápr. 16. 12:24
 20/24 anonim ***** válasza:

Már 10 éve sem érte meg kimenni programozóként, ha mindent összeszámoltál.

Ma meg kifejezetten bukta anyagilag.

Itthonról ugyanúgy dolgozhatsz külföldre, alkalmazotként is, valami el nagyobb fizuért.

A szakmunkások között akinek van egy kis sütnivalója elment külföldre 5x-10x bérért, vagy elkezdett itthon vállalkozni, szintén annyiért. Alkalmazottnak tényleg a legalja maradt, nem is fizetik meg.

A programozók alkalmazotti fizetését felhúzták az EU meg USA multicégek, mert nyugaton is hiányszakma.

2023. ápr. 16. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!