BSc villamosmérnökként, beágyazott szoftverfejlesztő mérnöki pozícióban, 2 év tapasztalattal br. 835.000 Ft/hó alapbér versenyképes fizetés, vagy kezdjek el új munkahely után nézni?
10-20%?
Linkedinen meg szoktak keresni 1-1.4M Ft bérsávokkal (ugyanilyen beágyazott fejlesztői pozíciók), emiatt érzem kevésnek a jelenlegit.
Már megvolt az év eleji emelés, ez már azután ennyi sajnos.
Ha a jelenlegi béred 130-150%-ával kerestek már meg, akkor tudod mi a helyzet, bár az hogy mennyit érsz a piacon, akkor derül ki, ha kapsz ajánlatot. Az, hogy egy pozival kapcsolatban megkeresnek ahol a bérsáv teteje 1,4 önmagában messzi van az ajánlattól.
Továbbá ha téged keresnek meg, akkor nem kell új munkahelyet keresned, csak a megkeresésre reflektálni, azaz 1-1 kiválasztási folyamaton elindulni. Nem kötelező végigvinni és elfogadni, puhatolózásnak is lehet használni. Ha már a zsebedben van egy 1,2-1,4 körüli ajánlat, akkor viszont érdemes lehet lépni.
Igen, tudom, hogy a megkeresés még nem sokat jelent, pont ezért tettem fel a kérdést, hogy ezek tényleg elérhetők lehetnek-e.
Nem kezdtem még el válaszolgatni nekik, mert jelenleg tényleg csak a pénz miatt érzem azt, hogy váltanék, amúgy helyemen vagyok.
A tapasztalat szerint a HR-esek és fejvadászok nagyon sokat tévednek a megkereséskor. Nehezen tudják belőni, hogy milyen szintű szakember vagy, hol alá-, hogy felélőnek. Ezért érdemes néha az érdekesebbekkel elbeszélgetni. Amúgy is jó gyakorlat interjúkra járni, gyakorolni, puhatolózni.
És nem, nem erkölcstelen a munkahelyeddel szemben állásinterjúkra járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!