Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bevállalnád, hogy csak 4...

Bevállalnád, hogy csak 4 napot kéne dolgozni egy héten?

Figyelt kérdés

Arányaiban ugyan annyi lenne a fizetés, csak ugye a kevesebb nap miatt lenne kicsit kevesebb.

Több pénzt spórolnának a munkáltatók is. Viszont ugyan annyi embert meg tudnának tartani, és akkor embert sem kéne elküldeni.

Tehát nem kéne elküldeni senkit. Viszont kevesebb embet kéne fizetniük a munkáltatóknak. Megoldaná a problémákat.

2023. ápr. 11. 07:49
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
77%
Ha a bérezés és a járandóságok látják ennek bármilyen szintű csökkenését, akkor nem.
2023. ápr. 11. 08:49
 12/33 anonim ***** válasza:
69%

Tehát nem kéne elküldeni senkit. Viszont kevesebb embet kéne fizetniük

öööö, ha nem küldenek el senkit, mitől lesz kevesebb az ember?

2023. ápr. 11. 08:50
 13/33 anonim ***** válasza:
64%
Igen, - nem kicsit mondott magának ellent... De sebaj, - Magyarországon ez nem kirívó eset! :D
2023. ápr. 11. 08:52
 14/33 anonim ***** válasza:
11%
13, látszik, hogy nagyon vakon van a témában...
2023. ápr. 11. 08:53
 15/33 anonim ***** válasza:
77%

A négy napot vállalnám, viszont

Már így is épp eleget spórolnak a munkáltatók a dolgozón és épp elég egy embernek másik három helyett dolgozni. Szerinted még hány bőrt lehet a magyar igáslóról lehúzni??

A reálisnak azt látom, hogy ha már nem óhajtják a béreket megfelelően emelni, márpedig a színvonalas bérezéstől fényévekre vagyunk, akkor csökkentsék a terheket és munkaidőt. Kis pénz kis foci. Ez van

2023. ápr. 11. 08:58
 16/33 A kérdező kommentje:

Kevesebbet. Félre írtam.

Nem kéne emiatt tovább bent maradni egy órával.

2023. ápr. 11. 09:02
 17/33 anonim ***** válasza:
80%
Már most a teljesítményem felső határát meghaladó követelményrendszernek próbálok megfelelni a munkahelyemen és a munkáltatók nem a szociális érzékenységükről híresek, - borítékolható, hogy az emberek tömeges lerokkanásáig feszítenék tovább a húrt. Én elhiszem, hogy praktikus a munkáltatóknak a "7 az egyben" szisztéma, - amikor egyetlen "fizetésért" hét munkakört hajtanak be embereken, - de NEM!
2023. ápr. 11. 09:09
 18/33 anonim ***** válasza:
72%

Személy szerint igen, mert ketten a feleségemmel keresünk annyit, hogy ne legyen érezhető, viszont több időnk lenne egymásra.

Általánosságban nem oldana meg problémákat, a kizsákmányolás oka nem az ötnapos munkahét.

Páran felhozták, hogy de akkor a többi napon többet kéne dolgozni, ugyan a kérdésben ez nem szerepelt, de most is van ilyen. 3 évig voltam kereskedelemben, 8:30-20:00 volt a munkaidő, de a munkaidőkeret miatt ugye heti 4 illetve 3 napokat dolgoztam. Péntek-szombat vagy vasárnap-hétfő voltak szabadok fixen, a többi változó. Sok szempontból nagyon szerettem, de egy idő után olyan kimerítő volt, hogy utána a 10:00-18:00 munkaidő heti ötször simán felüdülés volt. 21:00 után hazaesni munkanapokon szar, hiába van több szabadnapod.

2023. ápr. 11. 09:28
 19/33 anonim ***** válasza:
70%
#9 mert ha csak 8-17 ig vagy bent, akkor nem megy el az egész nap a munkára?
2023. ápr. 11. 10:51
 20/33 anonim ***** válasza:
27%
ez a jovo amugy. negy napos lesz a munkahet.
2023. ápr. 11. 11:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!