Egyedül külföldre menni dolgozni? Lenne/van aki bevállalná?
Egyedül tervezek külföldre menni dolgozni. Viszont vannak fenntartásaim. Szerencsére a jég hátán is megélő típus vagyok, bízok magamban, de most van egy kis félelmem ezzel kapcsolatban.
Biztos vagyok benne, van olyan, aki egyedül vágott neki. Ilyen emberkék tapasztalataira lennék kíváncsi. 30/L :)
Szerintem az a legelső (vagy nulladik) kérdés, hogy mennyi megtakarított pénzed van, ami az induláshoz kell majd?
Fenntartani magadat, amíg nem találsz állást, és nem kapod meg az első fizetést.... Lakásbérlet + 2-3 havi kaució, étel-ital, közlekedés, stb. stb.
A legnagyobb veszély a magyar munkaközvetítő lesz. Ők ott fognak lehúzni és átvágni, ahol érnek.
Nyelvtudás nélkül nagyon nehéz, nagyon rizikós.
Én úgy kezdtem, hogy volt ismerős, aki "vigyázott rám", aki segített mindenben.
Van elképzelés, melyik országba mennél?
Hogy állsz a nyelvvel?
Van szakmád?
Közvetítőn keresztül megyek ki, de amint lehet kibújok az árnyékából. Kell segítség elindulni sajnos.
Ausztriába mennék, angol nyelvtudásom van, ami sajnos már kopottas, de nagyjából elboldogulok vele.
Közgazdász vagyok, itthon munkát nem kapok.
Közgazdasági diplomával nem kapsz itthon munkát...???
Ezt szinte kizártnak tartom!
És kint mit fogsz dolgozni?
Pedig hidd el...
Egy éve próbálkozok a szakmámban melót találni és semmi. Jelenleg dolgozom de a legalján vagyok csicska más területen. Ez így annyira nem tete. Főleg, hogy a fizetés is ehhez igazodik.
Ne mondd már, hogy egy ilyen diplomával itthon nincs állás...
Pályakezdők kapnak 400-tól fölfelé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!