Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A hobbym milyen szakma ?...

A hobbym milyen szakma ? (számítástechnikával kapcsolatos)

Figyelt kérdés

Már nem vagyok fiatal, így nem tervezek váltani, javarészt fizikai munkával kapcsolatos szakmában töltöttem az életemet, és a munkából származó jövedelmem is annyi hogy biztosan nem érné meg váltanom.

De elgondolkodtam az itteni fizetések láttán hogy mégis a hobbym milyen szakma ?

Szeretem a számítástechnikát, és nem játszani. Főleg linuxozom, de amikhez konyítok, tehát nem csak láttam.

Kubernetes, Docker, LXC containers, iptables, bind, használom, természetesen nem okoz gondot vpn konfigurálása, ismerem az alapvető protokollokat,és természetesen a bash script írása se áll távol tőlem.

Szeretek C-ben programozni, python ugy ahogy, és javascript megy, egy kis kisebb hobby elektronika.

Amiket csináltam saját project kedvtelésből:

Mérőóra leolvasó. Mobillal lefotozni a mérórákat,

ezt automatán feltölti szerverre, felismeri mi van a képen, beilleszti a megfelelő excel táblába és elkészíti a megfelelő számlát, illetve backupkent mariadb adatbázisban tárolja. (az excel tábla a a kényelemért van mint kezelő felület illetve kíváncsi voltam a visual basicra excelben), továbbá később került kiegészítésként már excel helyett erpnext-ben is kezelhető, és ellenőrzi és rögzíti a befizetést, akár a fotózott postai csekk alapján akár manualisan feltöltve.

Használt felületek:

Android studio, python, google developers consoleből pár api, pl az ocr, visual basic, és erpnext.

Szárító gép:

Tönkrement a vezérlő panel, kicad-ban megterveztem, legyártattam, mennek a gyári funkciók és gombok plusz mellette, MQTT support, wifi, ble, ota update.

felhasznált környezet: Kicad pcb tervezésre, vscode c++ és platformio library a controllerbe a kód elkszítéséhez, és egy primitiv webes felület js-et használva, mivel a php-t még nem próbáltam.

ugyanez megvan másik gépekkel is már, tehát mosogatógép is van így, meg 20 éves klíma, de kb mind hasonló alapokon nyugszik.

emellett Yolo -val képes vagyok object detectionra, már elég jól megy a tanítás, és ezeket összekötni pár rendszerrel.

Röviden ezek jutottak eszembe.

Mint írtam, ez szabadidős tevékenység számomra, de kíváncsi lennék arra, hogy ez bohóckodás, vagy lenne valami szakmai értéke is (és ha igen, akkor mi), ha újra fiatal lennék.

2023. ápr. 9. 09:35
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Beagyazott rendszer fejleszto vagy firmware tesztautomatizalo mernok jutott eszembe.
2023. ápr. 9. 09:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Informatikai tanácsadó, support munkatárs. Túl sok minden van felsorolva, hogy részleteiben is érts hozzá.
2023. ápr. 9. 11:10
 3/5 anonim ***** válasza:
79%

Van ebben devops és beágyazott rendszer mérnök is.

Ilyen tapasztalattal lazán 7 jegyű lenne a fizud. Nettóban.

2023. ápr. 9. 11:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Az eleje DevOps, szoftverfejlesztés, ezekkel jól lehet most keresni, most a devops már jobban fizet, mint a fejlesztés (kubernetes, hálózatok, on-premise vagy felhőszolgáltatások, automatizálás)

A PCB tervezést, és HW mókolást szerintem hagyd meg hobbinak, annak nagyon jó.

2023. ápr. 9. 16:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2023. ápr. 11. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!