Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri-e belefogni, időt és...

Megéri-e belefogni, időt és energiát fektetni a német nyelv elsajátításába, a jobb megélhetés érdekében?

Figyelt kérdés

Arról lenne szó, hogy most harmincas éveim elején járok. Gondolkodtam férfiként egy új dolog megtanulásán, és a német nyelvre gondoltam. A magyaron kívül nem beszélek más nyelven.

Nem feltétlen van tervben az, hogy Ausztriába, Németországba költözzek, hanem akár itthoni kamatoztatására is gondoltam a nyelvnek. Iskolában is ezt a nyelvet tanultam.

Sajnos nagyon nem sikerült eddigi életem során stabil munkahelyet találnom, valamint az anyagi hátteret megalapoznom. Természetesen nem milliomos szeretnék lenni, de egy elfogadható keresetet magaménak tudni, hogy esetleg tervezni is tudjak egy életet.

Tapasztalatokat, véleményeket, iránymutatásokat szívesen fogadom. Nincs diplomám, és szakember sem vagyok. Betanított munkákban dolgoztam középiskolai végzettséggel.

Köszönöm a válaszokat!

2023. ápr. 8. 13:24
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat!
2023. ápr. 11. 17:35
 22/23 Thunderfairy ***** válasza:
Angolul tanuljál meg elősszőr. Sokkal hasznosabb.
2023. ápr. 12. 18:05
 23/23 anonim ***** válasza:

Belefogni egy dolog, véghezvinni meg egy másik, de tőled függ, senki mástól.

Csak egy nyelv magas szintű megtanulásától nemigen fog változni az életszínvonalad. Egy jó szakma nem ártana mellé.

Villanyszerelő + német nyelvtudás és vár a német munkaerőpiac. Egy klímaszerelő még mellé és még jobb. Ha a napelemes rendszerekhez is értenél, az meg még tutibb lenne

2023. ápr. 12. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!