Megéri-e belefogni, időt és energiát fektetni a német nyelv elsajátításába, a jobb megélhetés érdekében?
Arról lenne szó, hogy most harmincas éveim elején járok. Gondolkodtam férfiként egy új dolog megtanulásán, és a német nyelvre gondoltam. A magyaron kívül nem beszélek más nyelven.
Nem feltétlen van tervben az, hogy Ausztriába, Németországba költözzek, hanem akár itthoni kamatoztatására is gondoltam a nyelvnek. Iskolában is ezt a nyelvet tanultam.
Sajnos nagyon nem sikerült eddigi életem során stabil munkahelyet találnom, valamint az anyagi hátteret megalapoznom. Természetesen nem milliomos szeretnék lenni, de egy elfogadható keresetet magaménak tudni, hogy esetleg tervezni is tudjak egy életet.
Tapasztalatokat, véleményeket, iránymutatásokat szívesen fogadom. Nincs diplomám, és szakember sem vagyok. Betanított munkákban dolgoztam középiskolai végzettséggel.
Köszönöm a válaszokat!
Tanulj meg inkább angolul, bizonyos pozíciókban elvárás és magadat is jobban tudod képezni, ha tudsz angolul. Maga a nyelvtanulás is 1000x könnyebb hiszen nincs olyan téma amiben ne lenne tele angol nyelvű videókkat a youtube.
Engem személy szerint a német nyelv mentett meg az éhhaláltól még 10 éve és a karrierem is ennek köszönhetem, mert bekerültem egy német nyelvű ügyfélszolgálatra. De az angol ott is elvárás volt és a későbbiekben során nem is mentem volna semmire ha nem tudok jól angolul. Később még erőltettem a németet és teljesen kár volt. Borzalmasan vastag az üvegplafon ha középszinten tudsz csak németül. A következő szint ahol már komolyan vesznek az gyakorlatilag anyanyelvi szintű nyelvtudás, echte tv-s akcentussal azaz Fernsehdeutsch-csal, amit maximum akkor tudsz elsajátítani ha évekig kint élsz. Természetesen az NSZK-ban sem mindegy hogy hol, leginkább valamelyik nagyvárosban vagy északon-keleten, és semmiképp nem Ausztriában.
Bármilyen nyelv tanulását az angolon kívül csak akkor érőltetném ha van valami különleges motiváció, érdeklődési kör, kinti kapcsolatok vagy tapasztalat. A német és tanulása ezek hiányában hamar lehangolóvá és eredménytelenné válik.
Köszönöm a te hasznos válaszod is.
Ha már rá adom a fejem a nyelvtanulásra, mindenképpen a legmagasabb szintre szeretném fejleszteni, mert hát igazi nyelvtudást szeretnék, olyat, ami tényleg lehetővé teszi számomra a profitálást, hogy egy kicsit jobban tudjak anyagilag boldogulni, és ne robotként dolgozzak mindig úgy, hogy nincs idő a magánéletre.
Nekem kell a munka, becsületes munkából szeretnék élni továbbra is, de a család is fontos. De jelenleg egyedülálló vagyok és szeretnék még most előrébb jutni, és ehhez kész vagyok tenni magamért és tanulni.
Boltos a szakmám, de eddig nem sikerült olyan munkahelyet találnom, ahol évekig maradhattam volna, és keresetben is jó. De dolgoztam a kereskedelemben. Jelenleg műanyaggyárban dolgozom 3 műszakban, de érzem, hogy évekig ez nem fog menni. A fizetés itt jobb, de nem a legjobbnak érzem ahhoz képest, hogy 3 műszak van. Nem igazán tudom itt elképzelni magam sokáig.
Ezért is gondolkodom, hogy elkezdek tanulni, hogy majd ha család lesz, akkor talán olyan munkát tudok végezni, ami fizetésben is jobb, és nyilván dolgozni kell, de maga a munka is olyan, hogy jobban jut időm, energiám másra, a családra és a hétvégéim is pl. szabadok Eddig sosem volt szabad a hétvégém. Ezért is hoztam fel a nyelvtanulást, hogy remélhetném-e, hogy egy kicsit jobb lehetőségekhez jutok a német nyelv ismeretével.
De bármilyen más meglátás, tanács is érdekel.
Angolul tanuljál. Angol nyelv+kereskedelmi tapasztalat nem rossz kombináció. Német nehezebb, kevésbé hasznos.
Én tudok angolul is, németül is, de a németet nem is kell nagyon használnom, mindenki tud angolul, aki külföldivel tárgyaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!