Aki nem szereti a munkáját, hogy viseli el?
Figyelt kérdés
Pár hónapja dolgozom egy multinál szellemi alkalmazottként. Nő vagyok. Egyszerűen nem bírom elviselni, hogy ahogy a sor mellett elhaladok hallom, ahogy kiabálnak nekem(sz… le) meg hasonlók. Továbbá a főnököm is, meg 1-2 kollégám is szexuális poénokat lő, valamint ilyen megjegyzéseket tesz. Okot nem adok rá! Nem öltözködöm kihívóan! ( Vannak női munkatársaim, 1-2-nek ugyanígy beszólogat a főnök, illetve 1-2 kolléga)
Jogos részemről, hogy így undorodok bemenni dolgozni? Ti mit tennétek. Sajnos gyakornok vagyok, nagyon kellene a tapasztalat, de érzem, hogy belülről szét szed ez a hely, valamint önéletrajzban se nézne ki jól, hogy 4 hónap után ott hagytam.
2023. ápr. 8. 09:32
2/10 anonim válasza:
Ha ez multinál van, ott kell, hogy legyen compliance policy. Kérdezd meg a legközelebbi szexuális beszólásnál, hogy akkor most felmenj-e a HR osztályra és kirúgasd-e őket a p.ba.
3/10 anonim válasza:
Attól függ bele akarsz-e állni egy ilyen csatába. Ha nem akkor válts, ha igen, akkor amit a második mond. Ha a helyi HR nem kezeli kommolyan, akkor mehet az üzenet a külföldi HQ-nak őket megkerülve és persze gyűjt bizonyítékokat, mind a zaklatásról, mind a reakciókról.
4/10 anonim válasza:
ilyen tré helyen, tré munkatársakkal nem dolgoznék.
5/10 anonim válasza:
Másik munkahely kell , lehetőséged van most a munkásosztály diktál
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszotokat. Időt akartam még neki adni, azt hittem én vagyok túl érzékeny. HR-hez nem fordulnék szerintem felesleges lenne. Nem hittem volna, hogy ilyen megtörténhet napjainkban, még, ha csak verbálisan is ,,bántalmaznak,,. És mennyi ember lehet, aki beletörődik ebbe.
2023. ápr. 8. 17:33
7/10 Senior Séf válasza:
Kérdezd meg a főkolompost, hogy nem vagytok-e rokonok, mert nagyon hasonlít az apád fäszára.
8/10 anonim válasza:
Még hogy multinál compliance policy meg HR segítség. Papíron létezik csak. Még téged fognak kirúgatni, amiért szólni mertél. Vagy kérj jogi segítséget, és utána mehet a jelzés (akkor nem tudja eltussolni a felettese), vagy még jobb, ha gyorsan felmondasz. A jogi megoldás azért jobb, mert a többi ott dolgozót is védeni fogja később. Viszont onnantól kezdve meg pikkelne rád 1-2 vezető, szóval jobb lenne eljönni.
9/10 anonim válasza:
A 2-es válasz lenne a tökéletes megoldás, de a 8-as a realitás sajnos. Hasonló helyzetben és egyéb, mulasztással, mobbinggal kapcsolatos ügyben pont a HR volt az, aki az érintett vezető pártját fogta és ki sem vizsgálta az esetet. A compliance-hez el sem jutott az ügy, mert az illető felettese közben azonnali kirúgással fenyegetett Teams videón, amikor azt mondtam, hogy akkor felmérem a lehetőségeimet, hogy kihez fordulhatok. És ez egy bank volt...Úgyhogy csak óvatosan. Compliance-hez csak úgy szabad fordulni, hogy egyetlen vezetőnek sem szólsz róla előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!