Ki mit dolgozik, és szereti a munkáját?
Adminisztrátor vagyok egy szem érettségivel egy mezőgazdasággal foglalkozó nagy cégnél. Úgy érzem, hogy nem tudom már sokáig csinálni, de nem is kell, mert közben elkezdtem az egyetemet, 2-3 év, és dolgozhatok mást.
Van olyan része a munkámnak, amit szeretek, ilyen például a statisztikák, kimutatások, diagramok készítése. Szeretem, ahogy az excel elvégzi helyettem a munka nagy részét, és ahogy százezer+ sorból összáll egy szép diagram. A gazdálkodási napló vezetése nem rossz, de sosincs "befejezve", mert mindig vannak új dolgok, amiket bele kell írni. A legrosszabb a hóvégi teljesítmény elszámolások elkészítése, azt utálom, a világ legunalmasabb feladata, rádásul két napom rámegy, mert az adatok nem excelben vannak, így mindent nekem kell külön felvinni. Sok dolog papíron van csak meg, azt még be is kell gépelni. Utálom.
Vagyonőr portás csicska vagyok.
Tvt- nézek, netezek, néha beengedem aki jön, meg kiengedem, (a hülyék még a kilincset sem tudják kezelni) meg vigyorgok akárki mond akármit.
Megfőzöm az ebédet a kis konyhámban a portán, feszítek az egyenruhámba ha épp a főnök, vagy az ellenőr jő,
Optimista vagyok és tisztelettudó még egy szefóssal is amiért az értelmesebbjétől zsebrerakom azt az ezres jattot.
Ha épp nem csesztet senki akkor alszok, vagy tanulok, esetleg saját súlyos edzést végzek.
A sok kutya meg irígykedik a csak 15 munkanapomra meg a 370 ezer nettómra!
Na ki a hülye gyerekek?
Műszerész-gépbeállító vagyok hivatalosan, de inkább informatikai jelleggű a munkám. Adatbázisokat kezelek és inkább szoftveres hibaelhárítást végzek, a gépeket frissítem és ha hiba van próbálom megoldani. A munka általában nagyon laza, napi 1-2 óra az effektív tevékenységem (mondjuk szarok az egészre főleg azért). Van egy modern irodám, céges laptop, telefon. 1 műszak, lehet túlórázni, de általában nincs kedvem, a nap nagy részében netezek. Közel van, kb 10 perc bringával.
Viszont rendkívül szarul fizet és nincs lehetőség előrébb lépni, hiába van felsőfokú végzettségem. A közvetlen főnökömnek csak egy szaros érettségije van, ahogy abban az üzemben ahová tartozom, senkinek nincsen normális papírja arról amit csiná, kb engem is egy kalap alá vesznek az írni-olvasni nem tudó, fél vagy teljesen hülye dolgozókkal.
És ez eléggé megöli az ember önbecsülését.
A munkám amúgy szeretném, mert voltak/vannak ötleteim, csomó mindenben tudnék egyszerűsíteni, optimalizálni bizonyos folyamatokat, de nem teszem, mert úgysincs értelme. Egy végtelen szélmalomharc itt dolgozni. Ezért leszarom az egészet, csak a legminimálisabb dolgokat csinálom meg, sokszor azokat is iszonyat hosszú ideig húzom, halasztom.
"nincs lehetőség előrébb lépni, hiába van felsőfokú végzettségem"
Hát vállalkozzál vele, ha akkora penge vagy!
Alvállalkozó még simán lehetsz több pénzért!
"A munkám amúgy szeretném, mert voltak/vannak ötleteim, csomó mindenben tudnék egyszerűsíteni, optimalizálni bizonyos folyamatokat, de nem teszem, mert úgysincs értelme."
Akkor vidd az ötleteidet a konkurenciához, és add el azoknak fejlesztési keretszerződés keretében. Ha majd a konkurencia elhúza jelenlegi munkáltatód mellett akkor érdekeltek lesznek a fejlesztésben ők is!
Titkár vagyok itt a Távol-keleten.
Jó a munka, bár néha kicsit sok. Mivel végigjártam a ranglétrát, kis R1-es munkatársból váltam a CEO titkárává (ahogy az egyik itteni idióta szokta ugatni:"kávéfőzőből főnökdugó menedzser"), rengeteg munkaterületet bejártam, folyamatosan változatos volt a munkám.
Én ezt nagyon szeretem benne. Az alap keretet leszámítva sosincs két egyforma napom. Szeretem a helyet, szeretjük egymást a kollégáimmal, nagyon jóban vagyok a főnökkel (soha nem feküdtem le vele), a jól végzett munkám és a személyiségem miatt megkapom az elismeréseket.
Nem utolsó sorban pedig nem semmi fizetésem van! :)
24/F
Asztalos vállalkozó vagyok. Szeretem a munkám, én osztom be az időmet, néha elhúzok egy-egy munkát, hogy azt higyjék, tényleg munkaigényes folyamat egy konyhabútort 3 hétig összeállítani.
Tiszta hasznom havi 1-1.6 millió forint.
28/F
Hát vállalkozzál vele, ha akkora penge vagy!
Alvállalkozó még simán lehetsz több pénzért!
Hát ez nem így működik...
Ez egy szar meló és alkalmazott vagyok. Nem hiszem, hogyha felmondanék, mint (egyéni)vállalkozó foglalkoztatnának úgy, hogy számláznék nekik arról, amit eddig szar pénzért megcsináltam...
"Akkor vidd az ötleteidet a konkurenciához, és add el azoknak fejlesztési keretszerződés keretében. Ha majd a konkurencia elhúza jelenlegi munkáltatód mellett akkor érdekeltek lesznek a fejlesztésben ők is!"
Ez sem így működik. Ezek cégspecifikus dolgok, tehát a mostani munkahelyemre vonatkoznak speciálisan. Nem tudnám senkinek sem továbbadni, mivel annyira a jelenlegi gyár/üzemhez tartozó dolgok, hogy senki más nem tudna igazából mit kezdeni velük.
3-as
Wow, ez nem semmi, te aztán tényleg nagyon büszke lehetsz magadra :DDDD
Annyira egy csíra pudvány helyen élünk, hogy mindig az ilyen kétbites portások/gépkezelők/tojáscsomagolók büszkék leginkább magukra. Nem az a baj, hogy ezt "dolgozod", hanem hogy még itt vered is magad erre a "hatalmas" teljesítményre. Végülis ha te megelégszel egy olyan melóval, amit egy idomított csimpánz is eltudna végezni, hát egészségedre, csak nem értem mire ez a nagy mellény.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!