Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Diákmunka esetén, az onboardin...

Diákmunka esetén, az onboarding költségének késedelmes, feltételhez történő kifizetése?

Figyelt kérdés
Ha diákmunkán dolgozom, és az oktatást kifizetik, de csak "x" ledolgozott órát követően, viszont a szövetkezet nem ad szinte semmiféle órát, tudok valamire hivatkozni, hogy fizessék ki nekem? Nem hiszem, hogy ez túl törvényes lenne, már munkabér tekintetében sem. A projektvezetőm, aki intézi nagyon arrogáns, nem tudta lehivatkozni nekem, hogy miért jogszerű amit csinálnak. A munka törvénykönyvében, szövetkezeti törvényben nem találtam erre külön kitérő rendelkezést. Megállapodásunk erről külön nem volt. Valaki tudna ebben segíteni? Kb. 30 óra volt az oktatás, és 100 órát kell elérni, de 60-nál tartok, és a közösség miatt mondanék fel, kb. 2 hónap alatt sikerült ennyit dolgozzak, annyira nem kapk beosztást.

2023. ápr. 5. 10:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Diákmunkában vagy. Ledolgozott órák után fizetnek. Nincsenek arra kötelezve alapból, hogy tartsanak neked oktatást.

Szakirányú diákmunkáknál többnyire maga a munka is "oktatás". Én többet tanultam adott szakmáról az első 3 hónap diákmunkában, mint az egyetemen, úgy hogy csak dolgoztam.

Ez nekem egy céges policy-nak tűnik, hogy ha ledolgozol 100 órát, akkor kifizetnek 30 órányi "tanulási időt", ami valószínűleg azt jelenti, hogy 30 órát eltölthetsz Udemy kurzusokkal vagy egyéb belsős oktató anyagokkal és azt is kifizetik.

Biztos vagyok benne, hogy nem azt jelenti, hogy "Adunk a kezedbe 30 órányi munka díjjat, csak mert tanuló vagy". Tehát abszurdnak tűnik, hogy te próbálod elkérni ezt a pénzt, még akkor is ha a 100 órát ledolgoztad volna.

Vagy esetleg az a bajod, hogy az elején ledolgoztattak veled 30 órát, amit "oktatás"-nak hívtak és nem fizettek ki neked?

... mert igen, az elég gáz.

2023. ápr. 5. 12:06
 2/5 anonim ***** válasza:

#1 nem feltétlen fogja tudni felhasználni azt a tudást amit "oktatásnak" hívnak. Általában ez a belsős rendszerek megismerésére és confluence videók nezegetesere vonatkozik.

Gondolom az a baja hogy ennyi volt a munka, ezt kellett volna teljesíteni hogy dolgozni tudjon és még egyáltalán nem dolgozott, de már nem is akar és csak 100 óra tanulás után fizetik ki.

Szerintem jogos a felháborodása, én a diakszovetkezettel beszélnék a helyedben.

2023. ápr. 5. 12:16
 3/5 anonim ***** válasza:

2# Ez attól függ mi a munka.

Én szoftver fejelsztő vagyok. Első gyakornoki állásonál rettenetesen sokat tanultam és a mási gyakornoki pozíciómn (gyors váltottam én is pár hónap utána) már azért fizettek DUPLA annyit, mert már volt tapasztalatom adott technológiákkal és szimplán sokkal kompetensebb "fejlesztő" lettem az alatt a kb 3-4 hónapos első helyen való szívástól is.

Várom a kérdező válaszát, de nagyon meglepődnék ha létezne olyan diákmunkában, hogy teljesen ingyen dolgoztatnak és csak akkor fizetnek ki 30 órányi munkát ha X órát ledolgozol.

2023. ápr. 5. 12:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is és persze fejlődsz, de azért fizessék ki, mert attól hogy lényegében betanulsz még munkaidő.

Szerintem itt a cég, ezzel a 100 órás minimummal próbálja biztosítani, hogy a gyakornok el is kezdjen dolgozni, ne feleslegesen tanítsák be, de lehet hogy félreértem, amit a kérdező írt.

2023. ápr. 5. 13:03
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a belső rendszer, és a működésük ismertetése, belső anyagok elsajátítására ment az a 30 óra, ami nyilván az én időmből ment el, és nem akarom elhinni, hogy már-már a munkaviszony keretében feltételhez köthetik ennek a kifizetését. Többen vagyunk, mint ahány műszak van sajnos, és erre vonatkozóan nem találok semmit az Mt.-ben.
2023. ápr. 5. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!