Ha nem írom alá a munkaszerződést, kérhetek módosítást?
Gyakornokként dolgozom egy cégnél, ahol felajánlottak egy részmunkaidős állást.
Rábólintottam, hogy persze. Kellett megadnom bérigényt, amit utólag nézve (viszonyítva a kollégák fizetéséhez) alacsonyabb, és kérhettem volna 30-40 ezer forinttal többet.
Nos, a szerződést/ajánlatot még nem kaptam meg, de már elvileg a hr foglalkozik vele. Elvileg 1-2 hét és megkapom.
Nos, kiderült, hogy májusban lesz bérkompenzáció cégen belül, mert ezen a területen viszonylag alacsonyabbak nálunk a bérek, mint máshol.
Na de ha ez így van, akkor ha addig nem kapok szerződést, nem fogok kompenzációt se kapni és (szerintem, kalkulálva a dolgokat) kb. 50-60 ezer forinttal is rosszabbul járhatok.
Nem akarok ráfizetni, így nem tudom mit csináljak.
Szeretném az állást, de jobb lenne, ha kicsit többet keresnék, de mivel rossz bérsávot adtam meg, gondolom pont nem fogok jól járni.
Szerintetek valahogy még kérhetem az ajánlat megérkezése előtt a bérigény módosítást vagy ezt nagyon elcsesztem?
Esetleg néhány hónap múlva kérjek béremelést? Vagy a kompenzáció miatt előfordulhat, hogy eleve magasabbat ajánlanak, mint amit kértem?
Egyébként fél éve dolgozom a cégném gyakornokként, és teljesen ugyanazt csinálom, mint a teljes állású kollégák, semmivel sem csinálok különb dolgot, szóval ez a kis tapasztalatom van a területen, illetve korábbi gyakornoki munkáimból, amik ehhez hasonlóak.
Teljesen egyetértek az elsővel. Várd meg az ajánlatot, és akár mi rajta az összeg, kérdezd meg, hogy a májusi korrekció téged hogyan fog érinteni ezzel a szerződéssel, része leszel-e az emelésnek, vagy nem. Ha nem, akkor teljesen jogosan kérsz már most magasabb összeget, tekintve hogy objektíven megváltoztak a körülmények a te "ajánlatod" óta.
Esetleg ha van egy főnököd, akivel jó viszonyt ápolsz, akkor neki már most elmondhatod a helyzetet, és tanácsot/segítséget is kérhetsz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!