Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Határozott idejű munkaszerződé...

Határozott idejű munkaszerződés módosítása határozatlanná?

Figyelt kérdés

Szeretném jelenlegi munkáltatómnál kiharcolni hogy a határozott munkaidejű szerződésemet módosítsuk a határozott munkaszerződés lejárta előtt határozatlan munkaszerződéssé. Decemberig szól a határozott szerződésem és október hónapban már szeretném véglegesíteni.

Esetleg valaki volt már hasonló cipőben? Munkajogilag lehetséges ez?

2022. szept. 13. 18:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Lehetséges természetesen, de kicsi az esély, hogy sikerüljön, mert nem véletlen köt a munkáltató határozott szerződést...
2022. szept. 13. 19:39
 2/3 anonim ***** válasza:

Miért kötött ilyet? Netán lejár a project, amin dolgozol, kismama helyett vettek fel, felszámolják a céget? Vagy csak egyszerűen nem akarták hosszú távon lekötni magukat?

Nekem kétszer volt határozott szerződésem, mindkét alkalommal munkanélküliként mentem oda, különben nem mentem volna bele. Első alkalommal megígérték, hogy véglegesíteni fogják. Végig hitegettek, pedig már láttam, hogy elviszik a munkát Indiába. Konkrétan leveleztem a csapattal, ahova vitték. Utálom, ha hülyének néznek.

A második alkalommal sem tudtam kiharcolni, hogy határozatlannal vegyenek fel. Azt mondták egy évig mindenki határozott szerződést kap. Nem igazán hittem nekik, de nem volt más választásom. Én is meglepődtem, amikor véglegesítettek.

Szóval ha meg vannak veled elégedve, és eleve akartak volna hosszabbítani, megteszik, ha meg nem, a fejed tetejére állhatsz is.

2022. szept. 13. 21:53
 3/3 anonim ***** válasza:
Munkajogilag lehetséges, de ha a cég nem akarja, akkor nem tudsz mit tenni.
2022. szept. 14. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!