Tényleg ennyire ciki férfiként óvodapedagógia szakra jelentkezni? Unokabátyám meg is tette, de amit kap folyamatosan a férfiaktól azóta... Vége lent.
Tényleg ennyire ciki férfiként óvodapedagógia szakra jelentkezni? Unokabátyám meg is tette, ami szerintem nagyon aranyos volt tőle, mivel úgy látom többnyire kedvelik őt a gyerekek, de a rokonság (ugyanezen gyerekek szüleinek/családtaginak) szinte összes férfi tagja minimum megmosolyogja, vagy egyenesen selyemfiúcskának nézi... "Egy szinten vannak" és társai hangzottak már el. Nem tudom hogyan képes ezeket tűrni.
Mondván miért nem inkább a jóval nagyobb megbecsültségű és sokkal nehezebb (egyenesen "vértizzadós", mindegy, hagyjuk...) tanítói pályára kívánkozott inkább? Vagy ment volna legalább valamilyen hasznos építőipari szakembernek, idővel saját brigádja lehetne, de fejére ejtették.
Szerintem is menő. Felvállalja, hogy szereti a gyerekeket, és ezt érzi a megfelelő hivatásnak. Sajnos jogtalanul sok kritika éri, aki óvó bácsinak áll. B.zi, pedofil, ilyeneket is hallottam már. Szerintem normális embernek ez nem jut eszébe. Sem az, amit írsz, hogy ezt a munkát kevésbé becsülik meg. Én nem kedvelem különösebben az óvónőnket, de ettől még a munkáját tisztelem és becsülöm (ahogy a dajkáét is, aki a piszkos részét végzi a gyerekem körüli munkának). Ki is lenne megbecsülve egy szülő által, ha nem egy munkáját jól végző óvodai alkalmazott? Hát a gyermekemről, a számomra legfontosabbról gondoskodik.
A helyében én se állnék szóba többé az ilyen rokonokkal.
Én kimondottan örülnék neki, ha a gyerekem ovijában lenne férfi óvópedagógus, pedig szerencsére így is elégedett vagyok mindegyik óvónővel, de azért az mégis olyan más lenne, látná, hogy máshol is vannak férfiak ilyen szerepben.
Alsó tagozatos férfi tanárt ismerek, és nagyon határozott, férfias, semmi meleg vonása nincs, nekem tetszik.
Szerintem nem férfiatlan.
Én örülnék, ha több férfi lenne ezen a pályán. A fiam alig akarja elfogadni az amúgy nagyon jó óvónénijeit, úgy vettem észre, férfiakkal hamarabb barátkozik. neki szerintem pont jól jönne.
A szakma neve óvóNŐ. Nem véletlenül.....
Számomra mindig furcsa és gyanús ha egy férfi idegen gyerekekkel akár foglalkozni..
Utolsó: nem, a szakma neve óvópedagógia/óvópedagógus.
Ha meg neked furcsa egy férfi ilyen szerepben, akkor inkább téged kéne kivizsgáltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!