Nagycsoportos (6-7 évesek) óvodásokat lehet hajókirándulásra vinni?
Én pedagógusként nem vinnék. Minden csoportban van pár olyan gyerek, aki éppenhogy nem esik bele a vízbe.
Szülőként a sajátomat persze vinném. Vagy ha olyan kirándulás, hogy mindenkivel van szülő, akkor is.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Én még tanuló pedagógus vagyok, és tapasztalatokat gyűjtök. Felmerült bennem ez a kérdés. :)
A sajátunkat már 3 éves korában vittük a Balatonon hajókirándulásra.
Viszont amikor csapatban együtt van sok gyerek, akkor kiszámíthatatlan, mit hoznak ki egymásból. 6-ossal és 7-essel nagyon egyetértek. Ill. először bele kell menni velük kevésbé veszélyes helyzetekbe (kirándulás, kisvonatozás stb.) és abból le lehet szűrni, mennyire fegyelmezettek, mennyire lehet számítani arra, hogy normálisan viselkednek a hajón.
Egyébként 8-10, sőt 15 évesen is képesek hülyeségre (sőt, talán akkor még inkább). Én simán megérteném, ha pl. egy általános iskolai osztályban a tanár azt mondaná, hogy elviszi az osztályt hajókirándulásra, de X. és Y. nem jöhet, mert egyszerűen annyira fegyelmezetlenek és kezelhetetlenek, hogy értük nem vállalja a felelősséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!