Ki mondja ki a végét, ha iskolába szeretném vinni a gyereket?
Ha kaptunk időpontot szakszolgálattol, de én már fel mérettem magán úton és iskolavaro programon kellene részt vennunk, viszont az időpont még soká lesz és januárban az óvónő is elbizonytalanodott, (sokat fejlődött a gyerek-határ eset).
Szóval az a kérdés, hogy donthetek e én az iskola kezdesrol.
De hülyeséget írtatok előttem! Bárki bármit mond a gyerekkel kapcsolatban, mármint ha nem tanácsolják az iskolát ilyen olyan okok miatt, akkor is MINDIG minden esetben a szülő dönti el, hogy adja e a gyerekét vagy sem. Óvónő ill. Szakszolgálat csak javasolhat.
Óvónő vagyok, tisztában vagyok ezzel.
Köszönöm szépen a válaszokat, közben megtudtam, hogy a szülő dönt.
Az óvónő és a szakszolgálat javasolhat.
Igen, nyilván nem jó ha a szülő szembe megy, mert nem véletlen a javaslat. Nálunk szo nincs ilyen kirívó esetről mint itt a kommentben.
Januárban már az óvónő is elismerte sokat fejlodott, határ eset...
Közben viszont, úgy alakult, hogy megcsináltak vele a felmérést, ott is átment.
Lemondhatom a vizsgálatot, elsem kell vinnem rá.
Megegyszer koszonom
utolsó, számból vetted ki a szót!
kedves óvónő, javaslom a Gyvt tanulmányozását, mert te is mulasztást követsz el azzal, hogy nem jelezted a gyermekjóléti központ vagy a helyi családsegítő felé!!!
Kedves utolsó. Csak én nem értem a mondanivalódat???
Ki beszélt itt arról, hogy ha a szülő 10 évesen oviba akarja hagyni akkor lehet? Egy 6 éves ha nem érett az iskolára akkor javasolhatjuk még 1 év óvodai nevelését. Sőt, szakértői javaslattal még 8 évesen is maradhat oviba a gyerek, na igaz, akkor ott már nagy baj van a gyerekkel. Itt a lepontozóktól kérdezem...ki írt olyat, hogy nem jeleztük a problémát más felé? Tiszta a kislány, igényes normális környetben nevelkedik. Igaz inteligencia szegény családban él, de ha nincs velük probléma, az ég világon senki nem tesz semmit. Ha belelátnátok egy kicsit ebbe a dologba tudnátok, hogy hogyan is működnek a dolgok. Igen, azt hiszi a laikus, hogy szólunk egy ilyen apróságról a családvédelmiseknek (mint pl. nem hall rendesen a gyerek), és ők azonnal intézkednek. Kimennek, fenyegetőznek, netán ha a szülő ellenkezik elvitetjék gondatlanság miatta gyereket? Ha látnátok sokszor milyen nagy bajok vannak egy hátrányos településen. Szerintetek miért van teli a tv sokszor a tragédiakkal? Mikor nem veszi észre senki h verve van 1 gyerek majd bele is hal? Megvan mindnekinek mindenhogy kötve a keze. Mi jeleztül a problémát, mi igyekeztünk a szülőt jobb belátásra bírni, ha nem hát nem. ÉN megtettem mindent. Nem rángathatom el azt a gyereket én vizsgálatra. Nem erőszakolhatom a szülőre az akaratom. Én csak 1 senki vagyok, csakúgy mint a pedagógus kollégáim. Már nincs tekintélyünk a szülők felé, ez van, el kell fogadni. Csak nagyon nehéz... amikor jót akarsz, és nem tudsz segíteni, mert nem hagyják.
Kedves kérdező, eszem ágában nem volt feltételezni, hogy a te gyefekeddel ilyen probléma lenne. Én csak 1 esetet írtam le, ami jól mutatja, h csakis a szülő dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!