Nem hajlandó iskolába menni nem tudom elvinni az iskolába. Mit tegyek hogy el tudjam vinni? Szerintetek miért gyűlöli ennyire a sulit?
Kedves kerdezo... szerintem, ha tanacsot varsz, akkor itt publikusan kellene a neked feltett kerdesekre valaszolni, nem privat uzenetben.
Visszaterve a problemadra, nekem van egy 8 eves lanyom, es ha latnam, hogy retteg az iskolatol akkor elso korben leulnek vele komolyan beszelgetni, hogy mondja el mi bantja, mitol/kitol fel esetleg. Ha pedig nem jutnek dulore vele akkor gyermekpszichologushoz fordulnek segitsegert. Lehet hogy egy banalis dologrol van szo, de sajnos lehet akar komoly oka is.
2. valaszolo voltam.
Nekem 10 éves fiam van, és ő is utálja az iskolát. Pedig nincs vele baj, nem bántják, vannak barátai is, sőt, mint azt megsúgta, már szerelme is van :) A kedvenc tantárgyaiból brillírozik, a többivel is elvan, nem mondom, hogy a legjobb tanuló, de elboldogul. Szokta mesélni, hogy éppen miket játszottak, miről beszélgettek szünetben, milyen vicces dolgok történtek, szóval még csak azt sem mondanám, hogy unatkozna bent. De azért kétnaponta elmondja, hogy utálja az iskolát, és legszívesebben nem menne egyáltalán. Jó, olyan nálunk nincs, hogy nem tudom elvinni, sőt, nem is viszem, egyedül jr már idén, és megy is szépen minden nap. De ha rajta múlna, ő tök jól ellenne itthon. Sőt, neki minden vágya, hogy felnőtt legyen és dolgozni járhasson :) Na persze ahhoz, amit ő dolgozni szeretne, még jóóóó sokáig fog iskolába járni :D
Nem tudom, nálatok mennyire súlyos a helyzet, ez a "nem tudom elvinni" azért durván hangzik, de ha nincs semmi probléma bent, és a pszichológus sem talált semmit, akkor szerintem csak sima iskolaundor lehet. Vannak ilyen gyerekek, akik szívesebben vannak otthon, és nem csak azért, mert tanulni nem szeretnek, hanem mert jobban érzik magukat a saját közegükben. De egy ekkora gyerekkel már el lehet beszélgetni, megkérdezni tőle, hogy pontosan mit nem szeret az iskolábajárásban és azt is el lehet neki magyarázni, hogy miért kell suliba járnia, és hogy milyen következményei lehetnek annak, ha nem jár. Egy tízévesnek ezt már meg kell értenie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!