Ki mondja ki a végét, ha iskolába szeretném vinni a gyereket?
Ha kaptunk időpontot szakszolgálattol, de én már fel mérettem magán úton és iskolavaro programon kellene részt vennunk, viszont az időpont még soká lesz és januárban az óvónő is elbizonytalanodott, (sokat fejlődött a gyerek-határ eset).
Szóval az a kérdés, hogy donthetek e én az iskola kezdesrol.
"Tehát kedves óvón ő, a véleményed szerint ha a szülő ugyndont, higy a gyerek 10 évesen se érett az iskolára, akkor nem megy? Vagy ha szerinte 3 évesen már kész rá, akkor megy? Jaja"
Nyilván törvényben szabályozott, hogy a gyermekek maximum hány éves korukig tarthatóak óvodában.
A legalacsonyabb életkor óvodában jelenleg 30 hónapos kor, de csak bizonyos esetekben vehető fel a 30-35 hónapos gyermek. A 3. életév betöltésétől megkötelező, de van erre is szabály, hogy szeptember elsején +-mennyi eltérés lehet. Más kérdés, hogy léteznek kiskapuk, pontosabban jogos kivételek, ha megfelelő indoka van a szülőnek az óvodába íratás mentességéhez.
Kicsit eltértetek a tárgytol,nem gondolom, hogy óvónő a hibás azért ha egy gyerekkel ilyen mértékben nem foglalkoznak, ő nem tudja el inni vizsgálatra és kétlem, hogy a gyamugyon vagy bárhol ezzel foglalkoznak. Ha foglalkoznának ilyenekkel akkor nem látnánk egy cipőben rohangál testvéreket télen, vagy nem kellene a mikulascsomagokat másnak fizetnie. Gondolom.
A pedagógiai szakszolgalatnal kérdeztem végül még, és ott mondták, hogy javaslatot tesznek.
Abban az esetben van döntesi joguk, ha a szülő akar marasztalni ovi szerint mehet, akkor ha szerintük is érett az iskolára köteles a szülő beiratni, minden egyéb esetben szülői döntés.
A válaszokat köszönöm, sajnos hasznosság szempontjából csak az óvóno válasza volt az, egyébként meg szerintem minden csoportban van hasonló gyerek, (a miénk én is) lehet intézkedni kívülálló ként is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!