Most akkor ingyen dolgoztam 15 órát?
Ha máskor más dolgozott heyletted, akkor jogos lehet.
De ilyen esetben ELÖRE tisztázni kell, milyen feltételekkel végzed el más munkáját, UTÓLAG nem sok mindent tehetsz, illetve legközelebb csak a saját munkádat végzed el.
Ja, de a főnököd nem a teljesítményért fizet, hanem az idődért.
Ha befejezed a 8 órára szánt munkát 4 óra alatt, akkor gondolom nem mehetsz haza...
Most vagy teljesítmény alapon kapod a bért vagy munkaóra alapján, de a kettő egyszerre nincs.
Ha valaki szabadságra megy, mindig más végzi el annak a munkáját (kivéve, ha a meló megvárja, de ez 1000-ből 1).
A szabadság nem azt jelenti, hogy a munkaórákat eltolod, hanem hogy kihagyod. Ő keveri a bedolgozással, ha egyik nap elmész 2 órával korábban, jogos, hogy azt +2 órával majd ledolgozod.
Szóval igen, hülyének néz.
" 5 napon át napi 11 órát dolgoztam "
Ha napi 8 óra a munkaidőd, akkor az a feletti óra rendkívüli munkavégzésnek számít, tehát túlóra. Vagy annak megfelelően bérezi a munkáltató, vagy szabadidőt biztosít helyette. Valamelyiket muszáj a kettő közül, olyan nincs, hogy egyiket se és így jártál.
Jogorvoslat a kormányhivatalokban található foglalkozás-felügyeleti hatóságoknál lehetséges. Ők az illetékesek, ott kell panaszt tenni, ha nem hajlandó ellentételezni a plusz munkádat a fenti két mód közül valamelyikkel a munkáltató.
Jó hülyének lettél nézve.. Szokásos!
És nem nem kell... Semmit se kell!
Jelentettél volna inkább beteget, majd legközelebb lenyúlsza trokodon, összeokádod az egész asztalt aztán bocsi főnök, de szarul vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!