Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy kereste(te)k állást?

Hogy kereste(te)k állást?

Figyelt kérdés

A meghirdetettekre jelentkeztetek ami csak adódik, vagy pedig kilincseltek mindenütt, mai csak releváns lehet?

Akár csak szakmátokban, azaz specifikusan? Mert én napi szinten nézem, de hogy semmi értelme munka nincs...

indeed, jobsora, profession, jófogás, careerjet stb. stb., kozszolgallas, vmp, minden megvan, de nincs és nincs.

És NEM, nem én válogatok. Ráadásul harmada kb. havonta visszatérő hirdetés, magyarul rendkívül jó hely lehet...

2023. márc. 28. 09:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%
A LinkedIn az egyetlen normális forrás, ha fehérgalléros melót keres az ember.
2023. márc. 28. 11:07
 12/20 anonim ***** válasza:

Nemrég kerestem életemben először munkát.

Elég menő életrajzot írtam. Meg tartalmilag se volt rossz. 21 éves egyetemistaként van 3 nyelvvizsgám (köztük egy szakmai C1), 2 év tapasztalatom, cikkem, OTDK-m stb. Ráadásul piacképes szak.

Linkedin-en kerestem.

Hirdetettre jelentkeztem, de volt 1-2 szimpatikus cég, akiknek pluszban írtam, válaszoltak is, de nem jött össze, mert csak teljes állást tudtak ajánlani (még diák vagyok, aktívan járok egyetemre)

Csak a szakmámban vagyok hajlandó dolgozni.

Nagyon sok helyre jelentkeztem (50-80?). Volt 3-5 interjúm és a második ajánlatot fogadtam el.

Végül 1-2 hónapon belül felvettek. Igaz, nem siettem, mert elkezdtem 3-4 hónappal a kívánt kezdési időpont előtt a keresést.

2023. márc. 28. 13:17
 13/20 anonim ***** válasza:

Ma már csak meghirdetettre. Régen volt, hogy kinéztem, hol dolgoznék szívesen és azokhoz elküldtem, de semmi értelme nem volt, 2 küldött választ, az egyik elég kioktatóan, hogy külsőst a legritkább esetben vesznek fel, a másik normálisabb volt, de állásom nem lett így.

Manapság meghirdettnél se igen jeleznek vissza, nincs választék, és ugyanazt a pár hirdetést látni 2-3 havonta.

2023. márc. 28. 15:15
 14/20 anonim ***** válasza:
volt kollégámmal folyamatosan keresünk munkahelyet! ő az agilisabb! mindíg ő megy el állás interjúra, ha neki jó én is megnézem, és órabérben alá ígérek, hogy az enyém legyen az állás! nagy g...ci vagyok, mi?
2023. márc. 28. 18:47
 15/20 A kérdező kommentje:

Na akkor LinkedIn:

[link]

Felénk ez a tendencia. Bosch + Telekom és kész, kifújt. Hol vannak a híres állások? Persze, lehet előbbihez menni nem csak gyári területre, de kérdem én, miért is keresnek ennyiféle embert? Három variáció:

- xar hely, fluktuáció van

- xar hely, nem megy senki, ergo mindig keresnek

- nincs "szakember" (aki vállalná), mindenki menekül a hanyatló nyugatra

2023. márc. 29. 09:58
 16/20 anonim ***** válasza:
1: saját céged van de azér itt kuttogsz a gyakorin 😂
2023. ápr. 1. 11:48
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

"Átlag heti 2-3 interjú.”

aha persze

2023. ápr. 1. 11:49
 18/20 anonim ***** válasza:

Én a legjobb menedzsmentképzést végeztem el, ami Magyarországon magyar nyelven elérhető. És rohadtul pofára estem. 1 éve nem kapok sehonnan semmilyen ajánlatot.

Egy egy ilyen trendi, egyáltalán nem megterhelő multis irodai pozícióra többszörös a túljelentkezés. Nyilván a jelentkezők nagy része egyből kuka, mert azt se tudják mire jelentkeznek.

Persze jönnek sokak azzal, hogy minden egyes pályázatra személyreszabott CV-t kell beadni, de ez amikor már a századik jelentkezést küldöd el, nem csupán unalmas, de rohadt megterhelő is.

A "junior" pozik átalakultak már 1-2-3 év nagyon pontosan definiált szakmai tapasztalatot igénylő állásokká, az alatt meg csak a szarul fizető (<br.350) állások vannak vagy gyakorlatos helyek.

A kérdésre válaszolva, a linkedin talán a lejobb oldal, viszont mivel mindenki használja, az ott meghirdetett helyekre fixen érkezik 2-300 jelentkezés.

Érdemes megnézni, hogy milyen cégek vannak Pesten, mert simán vannak olyan SSC-k meg egyéb irodák amelyekről soha nem hallott az ember, de dolgozik ott 500 ember...

2023. ápr. 1. 12:02
 19/20 A kérdező kommentje:

"...az alatt meg csak a szarul fizető (<br.350) állások vannak..."

Még ha lenne de nincs az sem, és nem csak ebben a kategóriában.

2023. ápr. 2. 21:02
 20/20 anonim ***** válasza:

Amit még nevetek, hogy még pár évvel ezelőtt abszolút versenyelőny volt az, ha beszéltél angolul tűrhető szinten.

Aztán most állandóan tesztelik sőt volt már egy intjerúm, ahol bár csicska magyar bérért kellett volna dolgozni egy pesti SSC-ben, a főnök nem magyar és emiatt ment angolul az interjú is, a munkavégzés pedig teljesen angol nyelvű lett volna (magyar kollégákkal persze magyarul beszélve).

Aztán egy rakás embertől hallom, hogy gyász az angol nyelvtudása az embereknek ezeknél a cégeknél. Akkor tényleg érdekelne, mi alapján mennek ezek a br. 550-600 ezres irodai multis állások.

2023. ápr. 2. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!