Budapesten mennyi esélyem van munkát szerezni ha autóval kb 1 óra az út, tömegközlekedéssel 1,5 óra?
Eddig csak kb 30km-es körzetben kerestem, de nincs semmi. Vagy túlképzett vagyok, vagy tapasztaltabbat keresnek, vagy csak simán nincs visszajelzés.
3,5 évig voltam egy helyen, de egyszerre 5 ember munkáját végeztem kevés pénzért (ráment az egészségem a folyamatos stresszre).
Érettségi, nyelvvizsga és egy befejezetlen egyetemem van (ami nem túl sok, tudom, de bevétel nélkül nem merek belekezdeni új szakma elsajátításába)
Köszönöm szépen a válaszokat.
#11: 1 óra autózás lehet kb 50km. Erre a költségtérítés havi 60e, ha a 30Ft/km-t adják. Ez bruttó 600-nál is 10%, és persze tudom, hogy mindenki informatikus Bp-en, és ennek a százszorosát keresi, de a valóságban ez az átlagbér. Véleményem szerint tehát béralku esetében igencsak van hatása.
" ha egy átlag alatti bérezésű munkát akarsz elvállalni akkor nagyobb az esély arra hogy a cég ott csökkenti a költségeit ahol csak lehet."
Ha egy cég nem próbál meg spórolni, ott minimum bolond a vezetés, onnan menekülj (és persze tudom, hogy informatikusként amúgy sem számít, mert 300Ft/m-t adnak még HO-ra is (ágytól asztalig).
Ha neked megéri, vállald el. A munkanélküliségnél minden jobban megéri. Pláne hosszú távon. Az 1-1.5 óra Budapesten belül sem sok. (Az más kérdés, hogy aki ott ingázik ennyit, miért nem keres közelebb/költözik közelebb. BKV bérlet árát persze senki sem köteles fizetni, szóval a Bp-n belüli ingázás extra szívás a delikvenseknek...)
Az elején kutya nem kérdezi, hol laksz, ha igen, bármit válaszolhatsz, csak ismerd a környéket. És ha "kiderül", akkor mi van? Bárki, bárhova be lehet jelentkezve, víkendtelekre, szülőkhöz, befektetési célú ingatlanba... végső soron tenyleg semmi közük. Ne rugózz ezeken inkább jelentkezz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!