Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten mennyi esélyem van...

Budapesten mennyi esélyem van munkát szerezni ha autóval kb 1 óra az út, tömegközlekedéssel 1,5 óra?

Figyelt kérdés

Eddig csak kb 30km-es körzetben kerestem, de nincs semmi. Vagy túlképzett vagyok, vagy tapasztaltabbat keresnek, vagy csak simán nincs visszajelzés.

3,5 évig voltam egy helyen, de egyszerre 5 ember munkáját végeztem kevés pénzért (ráment az egészségem a folyamatos stresszre).

Érettségi, nyelvvizsga és egy befejezetlen egyetemem van (ami nem túl sok, tudom, de bevétel nélkül nem merek belekezdeni új szakma elsajátításába)

Köszönöm szépen a válaszokat.

2023. márc. 26. 15:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%
#9 Tőlem eddig egy interjúnál se kérdezték meg hogy hol lakok. Persze függhet ez munka típusától is, valszeg ha egy átlag alatti bérezésű munkát akarsz elvállalni akkor nagyobb az esély arra hogy a cég ott csökkenti a költségeit ahol csak lehet.
2023. márc. 26. 18:18
 12/17 Koplárovics Béci ***** válasza:

#11: 1 óra autózás lehet kb 50km. Erre a költségtérítés havi 60e, ha a 30Ft/km-t adják. Ez bruttó 600-nál is 10%, és persze tudom, hogy mindenki informatikus Bp-en, és ennek a százszorosát keresi, de a valóságban ez az átlagbér. Véleményem szerint tehát béralku esetében igencsak van hatása.

" ha egy átlag alatti bérezésű munkát akarsz elvállalni akkor nagyobb az esély arra hogy a cég ott csökkenti a költségeit ahol csak lehet."

Ha egy cég nem próbál meg spórolni, ott minimum bolond a vezetés, onnan menekülj (és persze tudom, hogy informatikusként amúgy sem számít, mert 300Ft/m-t adnak még HO-ra is (ágytól asztalig).

2023. márc. 26. 22:51
 13/17 anonim válasza:
Nekem állta a cég az útiköltséget ahol dolgoztam Bp-n, vidékről jártam fel, de otthagytam mert napi 4 óra (oda-vissza+buszra való várakozás) elment az utazással, volt hogy este 10-re értem haza, hulla voltam. Szóval hosszútávon ilyen sokat utazni nem szerencsés.
2023. márc. 27. 11:12
 14/17 A kérdező kommentje:
Egy jó munkahelyért idővel felköltöznék, itt tényleg semmi nincs...
2023. márc. 27. 12:05
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked megéri, vállald el. A munkanélküliségnél minden jobban megéri. Pláne hosszú távon. Az 1-1.5 óra Budapesten belül sem sok. (Az más kérdés, hogy aki ott ingázik ennyit, miért nem keres közelebb/költözik közelebb. BKV bérlet árát persze senki sem köteles fizetni, szóval a Bp-n belüli ingázás extra szívás a delikvenseknek...)

Az elején kutya nem kérdezi, hol laksz, ha igen, bármit válaszolhatsz, csak ismerd a környéket. És ha "kiderül", akkor mi van? Bárki, bárhova be lehet jelentkezve, víkendtelekre, szülőkhöz, befektetési célú ingatlanba... végső soron tenyleg semmi közük. Ne rugózz ezeken inkább jelentkezz.

2023. márc. 27. 14:26
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi, most ismerős beajánl agglomerációs területen lévő céghez, de az is 2×40-60perc utazás - viszont van céges járat a lakóhelyem széléről ☺️
2023. márc. 30. 02:28
 17/17 anonim ***** válasza:
60%
Szuper! Hajrá!
2023. márc. 30. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!