Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten mennyi esélyem van...

Budapesten mennyi esélyem van munkát szerezni ha autóval kb 1 óra az út, tömegközlekedéssel 1,5 óra?

Figyelt kérdés

Eddig csak kb 30km-es körzetben kerestem, de nincs semmi. Vagy túlképzett vagyok, vagy tapasztaltabbat keresnek, vagy csak simán nincs visszajelzés.

3,5 évig voltam egy helyen, de egyszerre 5 ember munkáját végeztem kevés pénzért (ráment az egészségem a folyamatos stresszre).

Érettségi, nyelvvizsga és egy befejezetlen egyetemem van (ami nem túl sok, tudom, de bevétel nélkül nem merek belekezdeni új szakma elsajátításába)

Köszönöm szépen a válaszokat.

2023. márc. 26. 15:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
80%
Az esélyed és a közlekedés között semmilyen összefüggés nincs.
2023. márc. 26. 16:02
 2/17 anonim ***** válasza:
67%
A kettő nincs összefüggésben
2023. márc. 26. 16:04
 3/17 A kérdező kommentje:
Nem döntenek inkább a helyiek javára? Itt az útiköltség miatt is szelektálnak..
2023. márc. 26. 16:12
 4/17 anonim ***** válasza:
85%

Dehogynem.

Gondolj bele, miért fizessen a munkáltató havi utazási költségtérítést neked, ha másnak nem kell fizetnie.

A másik pedig a közlekedés bizonytalansága. A másfél óra utazás gyorsan kettő lesz, ha valami fennakadás van a közlekedésben. Ezt senki sem szereti.

Ráadásul napi 8-9 óra munkahelyen töltött idő mellett 3 óra utazás nagyon sok. Nem marad időd pihenni.

Keress közelebb, vagy költözz közelebb.

2023. márc. 26. 16:27
 5/17 A kérdező kommentje:

Belegondoltam, ezért írtam ki a kérdést...

Leírtam hogy közelebb nincs semmi, ezzel kezdtem.

Nem tudok közelebb költözni további bizonytalan hónapokra, nem akarok az utcán kikötni.

2023. márc. 26. 16:39
 6/17 anonim ***** válasza:
56%
Egy ősi maja bölcsesség szerint "nem lehet egyszerre kifogásokat és pénzt is keresni".
2023. márc. 26. 16:49
 7/17 A kérdező kommentje:

Kezdődik :) gondolom te még sose voltál ilyen helyzetben, így honnan is tudnád ☺️

Mi a javaslat? Vegyek fel hitelt? Ja, nem kapok, mert nincs munkám. Ó, hát akkor kifogás hogy nincs elég pénzem kicsengetni 3×120ezret albira és még életben maradni bizonytalan ideig.

Ne tapasztald meg ezt a helyzetet, elég csúnyán pofára esnél.

2023. márc. 26. 16:59
 8/17 anonim ***** válasza:
20%

Nem feltétlenül kell a munkáltatódnak tudnia állásinterjún hogy hol laksz.

Gondolom nincs ráírva az arcodra, hogy nem BPn élsz.

Egyértelműen szerződéskötésnél már tudni fogják de akkor meg már olyan mindegy.

2023. márc. 26. 17:04
 9/17 Koplárovics Béci ***** válasza:
43%

"Egyértelműen szerződéskötésnél már tudni fogják de akkor meg már olyan mindegy."

Hogy lenne mindegy? Mennyivel jobb az, hogy felvesznek, majd a próbaidő alatt elküldenek, mert mégsem akarják fizetni az utazást? Mindkettőtöknek kezdődik minden elölről... Szerintem sokkal jobb már előre megbeszélni, és akkor nincs meglepetés.

"Nem feltétlenül kell a munkáltatódnak tudnia állásinterjún hogy hol laksz."

Mondjuk mi minden interjúzónál megkérdeztük. Nem volt köteles válaszolni. Nem volt második kör. Ha meg kamuzott volna, és felvételkor derül ki, akkor meg eleve egy hazugsággal indult volna a nem túl hosszú karrier.

"Budapesten mennyi esélyem van munkát szerezni ha autóval kb 1 óra az út, tömegközlekedéssel 1,5 óra?"

Van esély. Kérdés, hogy a bejárással együtt is megéred-e a pénzed. Plusz készülj arra, hogy béralkunál annyival rosszabb pozícióból indulsz.

2023. márc. 26. 17:45
 10/17 anonim ***** válasza:
79%
Egy interjún sem kérdeztek tőlem utazással kapcsolatos dolgokat. Az, hogy mennyit utazol a te dolgod. Ő majd fizeti a bérleted x %-át ami törvény szerint jár és kész.
2023. márc. 26. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!