Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen jogi következménye...

Milyen jogi következménye lehet, ha azonnali hatállyal felmondok, és már a mai napon sem megyek be dolgozni?

Figyelt kérdés
Négy éve dolgozom egy kicsi cégnél, összesen csak két alkalmazott van. Az utolsó béremelésem 2021 nyarán volt, azóta 200e nettót keresek. Tavaly októberben új kollégám érkezett, (vele vagyunk ketten) akit én tanítottam be, és már a kezdőfizetése is 225 nettó volt, most februárban pedig 260ra emelték neki. Néhány feladatot a mai napig nem tud önállóan megoldani és a segítségemre szorul, tehát én tapasztalatomnak köszönhetően hatékonyabb munkaerő vagyok. Csak tegnap tudtam meg, hogy a kolléga mennyit keres, és nagyon felháborítónak tartom, hogy több pénzt visz haza, mint én. Egyetlen percig sem akarok már tovább itt dolgozni, mert úgy érzem, hogy évekig kizsákmányoltak, és az sem érdekelne, ha hirtelen 300e nettót ajánlanának.

2023. márc. 3. 23:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Azért ezzel a betegszabadásggal mindenk úgy dobálozik, mintha úgy működne, hogy eldöntöd és kész.

Először is orvos ír ki. Igen, van olyan háziorvos aki kb. bemondásra kiír, de van, aki nem, csak ha tényleg beteg vagy...

Másodszor ha azt sejti a munkaadó, hogy csak kamuból, a felmondás alatt mentél betegszabira (milyen meglepő, pont felmondás után úgy, hogy előtte sosem...) akkor már a kormányhivatalt kérheti, hogy vizsgálja ki. Akik ki is fogják és az orvosnak az engdélyébe, a munkavállalónak meg egy csúnya büntetésbe fájhat...

2023. márc. 5. 09:23
 12/16 anonim ***** válasza:
64%

szerintem van jobb dolguk is, mint ellenőrizgetni...nem új keletű ez a dolog, ezt mindenki tudja

2023. márc. 6. 08:07
 13/16 anonim ***** válasza:

12

Pont, hogy ezzel inkább foglalkoznak, mert könnyű pénz + ugye költségvetési csalásról beszélünk...

2023. márc. 6. 08:21
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
igen tudom... de ahogy itt is, itt sem fognak mindenkihez kimenni (ha kimennek), nincs kapacitásuk
2023. márc. 6. 08:25
 15/16 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem. Csak szóltam, hogy ez nem egy üthetetlen jolly joker kártya...
2023. márc. 6. 08:57
 16/16 anonim ***** válasza:

Egy ilyen munkáltatói intézkedésért fizetnie kell a munkáltatónak -> 15.800,-/fő.

Miért is ne mennének ki ellenőrizni?

2023. márc. 7. 01:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!