Svájcból hazaköltözni?
2,5 éve jöttem, covid közepén az akkori párommal, vele év elején szétmentünk, pont ekkor váltottam munkahelyet ahol nem érzem azt, hogy itt a helyem, nem szeretem.
Most bátyámmal élek, Ő is itt dolgozik, illetve anyukám is kint él az élettársával. Van pár ismerősöm, de csak haveri szinten, inkább munkában találkozunk. Otthon szinte màr az összes haverommal megszűnt a kapcsolatom 1-2 t leszámítva. Vendéglátásban dolgozom, nem igazán szeretem már, kiégtem, más a környezet mint egy otthoni munkahelyen. Pénzben jó, ha hazaviszem a pénzt, de itteni szemmel nézve ez nem számít soknak. Minden kiadásom után( lakás, biztosítás, autó, benzin, kaja) marad kb 500-600 ezer forintom, otthon ellenben jóesetben maradna 70-80 ezrem, viszont megadhatnám magamnak a lehetőséget, hogy mást tanuljak, 27 vagyok, itt kint csak is vendéglátásban tudok dolgozni, más tapasztalatom nincsen, tanulni nem lehet ilyen beosztás mellett illetve drága is nagyon. Fèlek, ha itt maradok benne ragadok a vendéglátásba és 30 évesen is ebben fogok dolgozni, amit nem szeretnék. Otthon a negyedét keresném meg mint itt, viszont tudnék tanulni, összeegyeztethetőbb az egész munka-iskola dolog.
Az a kérdés mi a fontosabb most, a pénz vagy a jövőm? Ti hogyan döntenétek?

Most komolyan gondolod, hogy a magyar fizetésből jobban fogsz itt kijönni? Ne nevettess már. A legtöbb áru nyugati árba kerül, vagy többe. A lakhatás megfizethetetlen, közel nem fog annyi zsebpénzed maradni, mint ott.
De tudod mit: gyere, csináld, aztán add fel és menj vissza. Kizárt, hogy neked itt egy fikarcnyival is jobb legyen.

Ha szakmát csinálsz azzal számolj, hogy 1-2 év a szakma plusz 1-2 évet kell benne dolgoznod, hogy foglalkozzanak veled kint.
Pontosan nem tudom, hogy mennyi foglalkoznának veled pályakezdőként kint szóval a tapasztalat nem árt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!