Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Svájcból hazaköltözni?

Svájcból hazaköltözni?

Figyelt kérdés

2,5 éve jöttem, covid közepén az akkori párommal, vele év elején szétmentünk, pont ekkor váltottam munkahelyet ahol nem érzem azt, hogy itt a helyem, nem szeretem.

Most bátyámmal élek, Ő is itt dolgozik, illetve anyukám is kint él az élettársával. Van pár ismerősöm, de csak haveri szinten, inkább munkában találkozunk. Otthon szinte màr az összes haverommal megszűnt a kapcsolatom 1-2 t leszámítva. Vendéglátásban dolgozom, nem igazán szeretem már, kiégtem, más a környezet mint egy otthoni munkahelyen. Pénzben jó, ha hazaviszem a pénzt, de itteni szemmel nézve ez nem számít soknak. Minden kiadásom után( lakás, biztosítás, autó, benzin, kaja) marad kb 500-600 ezer forintom, otthon ellenben jóesetben maradna 70-80 ezrem, viszont megadhatnám magamnak a lehetőséget, hogy mást tanuljak, 27 vagyok, itt kint csak is vendéglátásban tudok dolgozni, más tapasztalatom nincsen, tanulni nem lehet ilyen beosztás mellett illetve drága is nagyon. Fèlek, ha itt maradok benne ragadok a vendéglátásba és 30 évesen is ebben fogok dolgozni, amit nem szeretnék. Otthon a negyedét keresném meg mint itt, viszont tudnék tanulni, összeegyeztethetőbb az egész munka-iskola dolog.

Az a kérdés mi a fontosabb most, a pénz vagy a jövőm? Ti hogyan döntenétek?

2023. márc. 1. 12:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Budapesten laktam, szóval oda mennék vissza. Albérletbe mennék.Nyilvan otthon is leginkabb vendeglatasba mennék, szakma nélkül, más nem fizet annyit, hogy ne nullára jöjjek ki. Ha mégis, maximum hozzányúlok a megtakarításomhoz. Informatika/ gazdasági vonalon tanulnék(levelezőn) ez vonzz a leginkább, de a jelentkezésről lecsúsztam most. De gondolkodom csak egy gyors 1-2 éves szakmában, aztán visszajönni később, csak ki szeretnék szakadni az egész vendéglátásból, persze nem akadály ha ebben vagyok még x ideig, ha látom a vègét, de jelen helyzetben nem látok más kiutat ebből.
2023. márc. 2. 13:20
 12/16 anonim ***** válasza:
68%
Szuper ötlet, 1-2 hónap után sírva menekülsz majd vissza Svájcba a magyarországi közállapotok miatt. Persze nem kell nekem elhinni, tapasztald csak meg.
2023. márc. 2. 19:09
 13/16 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, hogy képes lennél egy független országból ami eddig kimaradt mind a két nagy európai háborúból visszaköltözni egy NATO tagországba, ami határos Ukranjával, ahol gőzerővel folyik egy háború ami könnyen világháborúvá eszkalálódhat.
2023. márc. 2. 20:45
 14/16 anonim ***** válasza:

Most komolyan gondolod, hogy a magyar fizetésből jobban fogsz itt kijönni? Ne nevettess már. A legtöbb áru nyugati árba kerül, vagy többe. A lakhatás megfizethetetlen, közel nem fog annyi zsebpénzed maradni, mint ott.

De tudod mit: gyere, csináld, aztán add fel és menj vissza. Kizárt, hogy neked itt egy fikarcnyival is jobb legyen.

2023. márc. 2. 20:52
 15/16 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy jobban jövök ki. Tudom, hogy rosszabbul élnék, nem tudom hol állítottam , hogy több marad otthon. Csakis a tanulás miatt mennék.
2023. márc. 2. 21:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha szakmát csinálsz azzal számolj, hogy 1-2 év a szakma plusz 1-2 évet kell benne dolgoznod, hogy foglalkozzanak veled kint.

Pontosan nem tudom, hogy mennyi foglalkoznának veled pályakezdőként kint szóval a tapasztalat nem árt

2023. márc. 2. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!