Svájcból hazaköltözni?
2,5 éve jöttem, covid közepén az akkori párommal, vele év elején szétmentünk, pont ekkor váltottam munkahelyet ahol nem érzem azt, hogy itt a helyem, nem szeretem.
Most bátyámmal élek, Ő is itt dolgozik, illetve anyukám is kint él az élettársával. Van pár ismerősöm, de csak haveri szinten, inkább munkában találkozunk. Otthon szinte màr az összes haverommal megszűnt a kapcsolatom 1-2 t leszámítva. Vendéglátásban dolgozom, nem igazán szeretem már, kiégtem, más a környezet mint egy otthoni munkahelyen. Pénzben jó, ha hazaviszem a pénzt, de itteni szemmel nézve ez nem számít soknak. Minden kiadásom után( lakás, biztosítás, autó, benzin, kaja) marad kb 500-600 ezer forintom, otthon ellenben jóesetben maradna 70-80 ezrem, viszont megadhatnám magamnak a lehetőséget, hogy mást tanuljak, 27 vagyok, itt kint csak is vendéglátásban tudok dolgozni, más tapasztalatom nincsen, tanulni nem lehet ilyen beosztás mellett illetve drága is nagyon. Fèlek, ha itt maradok benne ragadok a vendéglátásba és 30 évesen is ebben fogok dolgozni, amit nem szeretnék. Otthon a negyedét keresném meg mint itt, viszont tudnék tanulni, összeegyeztethetőbb az egész munka-iskola dolog.
Az a kérdés mi a fontosabb most, a pénz vagy a jövőm? Ti hogyan döntenétek?

A jövő mindenképp fontosabb, pláne ha nem szereted a vendéglátást és váltani szeretnél.
De ha az egész családod kint él, biztos, hogy vissza akarsz jönni ebbe a koszfészekbe?
Én inkább azon gondolkodnék, hogyan lehet megoldani kint a tanulást, pl online.

En most tervezem irorszagbol hazakoltozni.
itt kerestem br. 3750 eurot havonta, ebbol 3000 eurot kapok kezhez.
otthan kaptam egy ajanlatot, 750 e brutto, ami kb 500 netto.
viszont otthon van a csalad es nem kell alberletet fizetnem es amugy en is suliba is be akarok iratkozni.
szoval, szerintem koltozz haza

Kérdező.
Ha tamogato a csaladod.
Maradj kint, menj at reszmunkaidobe. Takaritas stb.
Mellette tudsz tanulni.
Lasd: Hageni egyetem

Csak ha elment a józan eszed akkor költözz csak Magyarországra, egyébként ne.
Hidd el, megbánnád. Én ezen túl vagyok most megyek vissza Németországba, rettenetesen megbántam hogy visszajöttem és messze nem csak a pénz miatt

Egyértelmű, hogy ott kell maradnod. Ha váltani akarsz vendéglátásról, akkor kezdj el tanulni valami szakmát. Ott kint.
Egyébként meg szerintem 40-45 éves korig simán lehet vendéglátózni, ha az ember fitten tartja magát, nem hízik el, egészségesen táplálkozik, néha eljár sportolni meg szanuzázni, stb.
2: Fel csaladom itt van, viszont nem vagyunk annyira kozeli kapcsolatban, hosszu sztori, joban vagyunk de nem allunk nagyon nagyon kozel egymashoz, ha baj van van segitseg stb, de amugy reges reg eltavalodtunk annak ellenere, hogy ugyanott vagyunk.
5: Csaladom nem tamogato ilyen szempontbol, maximum 80% ban tudok dolgozni, az heti 4 nap.
7: nem erdekel irigy vagy e vagy sem, nem azert irtam ki a kerdest, barki kimehet kulfoldre es kereshet ennyit, vagy akar otthon is megteheti ezt.
Tudom milyen a helyzet Magyarorszagon ezert is nehez a dontes. Ha lenne egy szakmam amit szeretek, eszembe nem jutna hazamenni.

Mit tanulnál otthon? Mit dolgoznál? Hol laknál? (Mármint helyileg) Gondolom kecó nincs, hanem albérletbe kell menned.
Ha tudsz németül, nemá, hogy csak vendéglátásban tudsz elhelyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!