Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pesten miért ilyen extrém...

Pesten miért ilyen extrém nehéz munkát találni?

Figyelt kérdés
idén már vagy 30-40 helyre elküldtem a jelentkezést,mert pofátlan módon egyik se ad se mobilszámot,se e-mail címet. egyik se keresett meg a mai napig. elég nagy krízisben vagyok, ezért jó lenne találni valamit.

2023. febr. 27. 18:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 anonim ***** válasza:
100%

Én is várom a linkeket és a példákat.

Munkaerőhiány olyan helyeken van, ahol a törvényi minimumot sem akarják megadni és még nyelvtudás, diploma, meg még valami spéci hozzáértés is kellene.

Aki hivatást akar, annak elég nehéz megfelelőt találni úgy, hogy még jól is fizessen.

2023. ápr. 8. 00:03
 72/83 anonim ***** válasza:
78%

71. Én is azóta várom a linket meg hogy hova lehetne menni.

Nem kaptam választ, csak egy kormánypárti haver trollkodik itt. :)

2023. ápr. 8. 09:37
 73/83 anonim ***** válasza:
82%
Elmész fodrasznak aztán instant megvan az 1M tisztán havonta. Brutálisan sokat lehet keresni vele
2023. ápr. 8. 13:44
 74/83 anonim ***** válasza:
45%

Ne szórakozzatok már a példákkal. Álláshírdető portálon 3 perc keresés után lehet találni 500 nettó feletti állásokat.

[link]

[link]

[link]

Igaz, ezekért az összegekért tenni is kell valamit. Nem elég egy 8 általános és magyarul is alig tudni. Legalább érettségi, 1-2 nyelv ismerete, több műszak vállalása és szakmai tapasztalat.

De a vendéglátó ipar is elég szép összegeket termel. Ismerősöm szezonban a Balatonon havi 2 millát összeszedett szakácsként. Igaz, napi 16 órát dolgozott!

2023. ápr. 8. 16:20
 75/83 anonim ***** válasza:
29%
Ezekre az állásokra az 500e netto aprópénz. Amilyen igényeket itt írnak, ahhoz 5 millát kellene fizetni havonta. Aki rendelkezik ezekkel az elvárásokkal, az összerak egy jó MLM-üzletet.
2023. ápr. 8. 16:31
 76/83 anonim ***** válasza:
79%
Ismerősöm fodraszkent nettó 1,5 milliót rak el havonta. Megcsinált egy két hónapos tanfolyamot, fel év alatt ki is épült az ügyfélköre most meg már lassan megvan a saját lakása. És ezt a húszas évei közepén
2023. ápr. 8. 16:58
 77/83 anonim ***** válasza:
74%

74: Na most az van, hogy ez Tab-on van.

[link]

A kérdés az, hogy PESTEN.

610 000 Bruttó az 405 000 nettó, ez már a másik szempontból sem az, amit mondasz.

Most teszemazt lakom Pesten saját lakásban.

Akkor elmegyek Somogy megyébe, bérlek lakást, az 150 mindennel együtt, utazással együtt, plusz fenntartom a pesti lakást is, jó ha 200 000 alatt megvagyok a 2 lakás kifizetésével.

Akkor ott vagyok, hogy marad 210 nettó. Előrébb vagyok így, mint Pesten egy 200-350 000 nettóval?...

Szerintem hátrébb vagyok.

2023. ápr. 8. 18:05
 78/83 anonim ***** válasza:
100%

76: Itt valami csúsztatás van.

Ha igaz is, nem fog ez így lenni 40 évig neki.

2023. ápr. 8. 18:08
 79/83 anonim ***** válasza:
96%

"Ismerősöm szezonban a Balatonon havi 2 millát összeszedett szakácsként. Igaz, napi 16 órát dolgozott!"

Azt el is hiszem. Kevés ember van Magyarországon, aki életben tud maradni abban a hőségben. Ez nem fehér embernek való munkakörülmény.

Amire biológiailag képtelen az ember, és amiben tehetségtelen, és ami olyan életmóddal jár, ami nem fekszik, azok kiesnek természetesen.

Amit kapásból ki szoktak felejteni az ilyenről irkálók, hogy a legtöbb dolog, amit felsoroltok, fizikai munka, cipekedéssel, komoly megterheléssel jár, nőknek nem opció. (Festés, burkoló, szakács, stb.)

2023. ápr. 8. 18:12
 80/83 anonim ***** válasza:
70%

"ezekért az összegekért tenni is kell valamit. Nem elég egy 8 általános és magyarul is alig tudni. Legalább érettségi, 1-2 nyelv ismerete, több műszak vállalása és szakmai tapasztalat."

Most arról beszélünk, hogy az embernek vannak már diplomái, elhivatottsága egy tágabb terület iránt, pl. művelődés vagy társadalomjobbítás, oktatás, stb., tehát választott területei, főbb csapásirány, tehát nem fog lemondani erről csak mert 3 hónap alatt vagy 3 év alatt nem talált megfelelő állást - egyébként találni, csak kevés fizetésért.

Nem fog elmenni random gyárakba műszakvezetőnek vidékre, akinek van 4-5 művészeti/bölcsész vagy társadalomtudományi vagy természettudományi vagy mérnöki diplomája úgy, hogy anyagilag sem előnyösebb, meg munkabeosztásban sem, és nem is csinálhatja azt, ami a szenvedélye.

2023. ápr. 8. 18:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!