Budapesten élek, és rengeteg új prémium kategóriás autót látok. Itt most főként az audi, merci, bmw hármasra gondolok, és nem a belépőmodellekre. Ezek 15-20 milliótól indulnak. Aki ilyen kocsit vesz, az mennyit keres?
Én személy szerint nettó 1m körüli összeget keresek, ami azért nagyon jó szerintem, mégis elérhetetlen egy ilyen autó. Vagyis nem elérhetetlen, de egy 20m-es autót nem úgy veszel meg, hogy évekig spórolsz rá, és utána lenullázod magad.
Szóval az ilyen autót ki engedheti meg magának? Ez a vállalkozók és a maroknyi vezérigazgató kiváltsága?
Ezt ne úgy képzeld el, hogy egyben kipengetnek 20 milliót érte. Céges lízing általában, a költségeket el lehet a cégben számolni.
2023. febr. 25. 22:35
3/22 anonim válasza:
A legtöbb céges lízing. Szóval azok se nagyon pengetnek ki 25 misit rá, akinek zsebből telik.
2023. febr. 25. 22:41
4/22 A kérdező kommentje:
Ez a tényen nem változtat. A lízinget is ki kell fizetni. Általában egy új 3-as bmw-t nem fog lízingelni, csak egy olyan személy, aki azért ki is tudná fizetni.
2023. febr. 25. 22:44
5/22 anonim válasza:
Hát azért nem mindegy milyen ütemben fizet, plusz ha céges lízing az áfa felét vissza tudja igényelni.
2023. febr. 25. 22:57
6/22 anonim válasza:
A lízingnek pont ez a lényege. Kb a kocsi harmada, ami azonnal fizetendő és futamidőtől függően kb évi 10%-ot kell fizetni még négy évig és aztán van maradványérték. Ez bőven jobb, mint egyben kifizetni.
2023. febr. 25. 23:11
7/22 anonim válasza:
Ez az egyik, másik meg akinek mindenféle cége van és sok-sok millás osztalékok vannak, akkor ott zsebből is futja. De nyilván elszámolják cégbe.
2023. febr. 25. 23:27
8/22 anonim válasza:
Ahogy említették, van egy pár ami céges és/vagy lízingelt, ha vállalkozásod van akkor tudsz rá adójóváírást kérni.
De hozzátenném, akik szeretnek villogni a pénzükkel azok sokszor hónapról hónapra élnek a fizujukból. Értsed, 400k kb amiből meg lehet élni normálisan és a maradék 600 meg elmegy hülyeségekre.
2023. febr. 25. 23:55
9/22 anonim válasza:
Legtöbb lízingelve van és amit megvesznek azt a cég nevére céges költségből.
Havonta egyszer én is el szoktam vinni a céges autót pedig nem vagyok főnök.
Kívülállónak úgy tűnhet mintha enyém lenne.
2023. febr. 26. 02:43
10/22 anonim válasza:
8-as: valóban. Egyszer nagyon kellett volna a cégemben kocsit venni, de nem volt rá pénzem. Elkezdtem járkálni a kereskedőkhöz, hogy mi a helyzet és akkor pont a merci ajánlotta a legjobb feltételeket. Azóta mercim van. Ost már van pénzem, de a második lízingelt mercit használom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!