Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki ilyen kocsit vesz, az...

Aki ilyen kocsit vesz, az mennyit kereshet?

Figyelt kérdés

Budapesten élek, és rengeteg új prémium kategóriás autót látok. Itt most főként az audi, merci, bmw hármasra gondolok, és nem a belépőmodellekre. Ezek 15-20 milliótól indulnak. Aki ilyen kocsit vesz, az mennyit keres?

Én személy szerint nettó 1m körüli összeget keresek, ami azért nagyon jó szerintem, mégis elérhetetlen egy ilyen autó. Vagyis nem elérhetetlen, de egy 20m-es autót nem úgy veszel meg, hogy évekig spórolsz rá, és utána lenullázod magad.

Szóval az ilyen autót ki engedheti meg magának? Ez a vállalkozók és a maroknyi vezérigazgató kiváltsága?

2023. febr. 25. 22:08
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

#20: Nekem is van autóm, és nem is egy roncs.

Szerintem azért nem jó ötlet ilyen fizetésből fenntartani egy 14-5 milliós autót, mert gyorsabban amortizálódik, mint ahogy félre tudnál rakni egy újra. Előbb-utóbb le kell cserélni, és ha ezt hasonló színvonalra szeretnéd, akkor megint évekig kell félretenned csak az autóra. Tehát kb spórolás-spirálba kerülsz. Persze ha most megveszed, és jó lesz az 15 évig, akkor tényleg mindegy.

2023. febr. 27. 09:21
 22/22 anonim ***** válasza:

#20 Azért a BKV meg a Merci között is vannak opciók.

Én BP központjába élek és nincs autóm, pedig lenne rá pénzem, szimplán nem szükséges. Ha valahova autóval akarok menni akkor bérelek egyet és ennyi. Éves szinten 1-2 hét az amikor kell, mégha kiviszetek pár 100 ezret bérlésre akkor is jobban járok mint a 10 millás autónak a kb havi 200 ezres hitele + biztosítása + karbantartása +parkolása.

#21 Attól függ hogy mennyire kell egy autó. Egy családban kelleni fog egy autó a legtöbb esetben, 10 milla körül még mindig csak középkategóriás autót kapsz(ha újat veszel). Bár a gond a mercikkel az h kva drága a szervizeltetésük szval egy jobb Toyotával szerintem jobban jár az ember mégha nem is egy presztizsautó.

2023. febr. 27. 10:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!