Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi baja a HR-seknek velem és...

Mi baja a HR-seknek velem és ezzel a dologgal?

Figyelt kérdés

az a helyzet, hogy átképeztem magam, két szakmát tanultam ki a közelmúltban. harmincöt vagyok, eddig főleg eladói, ügyfélszolgálati munkákat végeztem, de ilyet többet nem akarok, besokalltam. ezért is tanultam meg ezt a két szakmát (nem diploma) hogy ne kelljen többet ügyfelezni.

és akkor jelentkezem, és behív a HR-es és belémköt, hogy miért akarok ezzel és ezzel foglalkozni, ilyen munkakörökben dolgozni, miért nem jó nekem az, amivel eddig, az elmúlt 17 évben foglalkoztam, mi okból kellett nekem átképezni magam ha az előző szakmámmal is simán el tudnék helyezkedni. és persze nem vesznek fel. szóval csak kidobtam a pénzt az ablakon hogy megtanultam ezt a két szakmát, mert nem akarnak felvenni és furán néznek rám, szinte hülyének néznek az interjúztatók.

van itt olyan esetleg aki szintén beleesett ebbe a csapdába és van ebből kiút vagy esetleg tényleg legyek továbbra is eladó annak ellenére, hogy nem akarom?

2023. febr. 20. 20:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
88%
Mit tanultál?
2023. febr. 20. 20:50
 2/21 anonim ***** válasza:
63%
A hr-es nők beképzelt bunkók, állandóan csak kötekednek velem is.
2023. febr. 20. 21:00
 3/21 anonim ***** válasza:
53%
Sose találkoztam ilyennel
2023. febr. 20. 21:01
 4/21 anonim ***** válasza:
94%
Próbálkozz máshol, hidd el nem akarsz ilyen helyen dolgozni.
2023. febr. 20. 21:23
 5/21 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem nem jól adod elő magad. A jó HR-esek igenis szeretik a jelölteket, akik őszinték és van céljuk. Én pl ilyesmit mondanék nekik:

"Kipróbáltam magam az ügyfélszolgálati szektorban, és bár szép sikereket értem el, nem tudtam magamat megvalósítani benne és nem találtam benne kihívást. Miután tanulni nagyon szeretek, úgy láttam, érdemes új szakmával megpróbálkoznom. Kitanultam X és Z szakmákat, ami már a tanulmányaim alatt is jobban felvillanyozott, mint bármelyik korábbi pozícióm. Nagyon eltökélt vagyok ebben az új irányban, mert nagyon sok lehetőséget látok benne, és garantálom, hogy jobb leszek ebben, mint a régiben. Nagyon megköszönném a lehetőséget Önöknél, amennyiben Önök preferálják a folyton tanulni vágyó és ösztönzött munkaerőt.

2023. febr. 20. 21:33
 6/21 A kérdező kommentje:
milyen máshol próbálkozzak hogy érted? külföld? Magyarországon ez nem egy hely volt amit leírtam, hanem több is. mindig erről szól "az ének" hogy miért akarok én teljesen más területen dolgozni mint eddig tettem, miért nem próbálok újra eladóként elhelyezkedni, és miért képeztem át magam és hogy ő nem hiszi, gondolja hogy 35 évesen képes leszek idomulni egy teljesen más fajta munkához, munkakörhöz, stb
2023. febr. 20. 21:33
 7/21 anonim ***** válasza:
59%

Személyiségeddel van a baj.

Amikor egy kérdésen felkapod a vizet és arra a 10 percre sem tudsz viselkedni persze, hogy nem akarnak felvenni.

2023. febr. 20. 21:56
 8/21 A kérdező kommentje:
nem kapom fel a vizet az interjún, hanem mindig őszintén elmondom, hogy azért képeztem át magam mert besokaltam a kereskedelemtől és az ügyfelezéstől. én nem tudok olyan szépeket mondani mint az #5 amilyet ír
2023. febr. 20. 21:59
 9/21 anonim ***** válasza:
93%

A "besokallt" nagyon negatív hangzású. Gyakorold a pozitív szavak használatát és sokkal jobban fog menni.

Csinálj személyre szabott mondatokat az alábbi szavakkal, hogy a te egyéniségedhez illeszkedjen:

Életcél, kihívás, tanulás, eredmény, fejlődés, siker.

Meséld el a történeted és vald be, hogy hibáztál, amikor az előző munkakört választottad, és most mennyire motivált vagy ebben a második esélyben. Mondd el, hogy mit nyernek veled (egy ambiciózus kollégát tele potenciállal) és mennyire tetszik az interjú és a cég.

Negatívumokkal nem tudod magad eladni. Csak gyakorolj, és mennyi fog.

2023. febr. 20. 22:25
 10/21 anonim ***** válasza:
92%
Szokásos maszlag kell nekik, itt latsz fejlődést,elorelepest, hosszabb távon itt van karrier ut stb.
2023. febr. 21. 05:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!