Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha ugyanannyi lenne a passzív...

Ha ugyanannyi lenne a passzív jövedelmed, mint amennyiért most dolgozol, felmondanál?

Figyelt kérdés

Tehát tegyük fel, hogy passzívan (tehát nem kell érte heti pár óránál többet tenni érte), ugyanannyi bevételed származik (adózás után), mint amennyit a munkahelyedről kapsz.

Felmondanál, hogy több szabadidőd legyen, vagy maradnál, hogy kétszer annyit keress?

2023. febr. 13. 07:15
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
76%
Én nyugdíj előtt vagyok, és szeretem csinálni, ami a munkám. Társas vállalkozásom van és informatikában utazunk. Tőzsdézek is. Passzív jövedelmeim is vannak. És dolgozom is. Unnám magam, ha nem kellene dolgoznom. Szerencsére időben sikerült harmóniát teremteni a családi élethez szükséges idő, és a jövedelem szerzéshez szükséges idő között.
2023. máj. 5. 11:31
 32/39 anonim ***** válasza:
60%

Fel mint a vihar, és utaznék ezer felé!

Lehetőleg minél olcsóbban, minél több helyre!

2023. máj. 5. 14:23
 33/39 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Végül felmondtam :) Az időnkből van a legkevesebb.
2023. máj. 6. 06:29
 34/39 anonim ***** válasza:
Ha az adott bevétel elegendő az életszínvonalad és a lakhatásod fenntartásához, akkor jó ötlet volt. Gratula, elérted azt ami rengeteg ember álma. :)
2023. máj. 6. 08:48
 35/39 anonim ***** válasza:
Én nem mondanék fel, mert szeretek dolgozni, és a mentális egészségem fenntartásában is sokat segít, ha van egy állandó napirendem, amit most elsősorban a munka alakít ki. És az sem elhanyagolható, hogy ha annyi lenne a passzív jövedelmem, mint amennyit most keresek, akkor az már elég jó fizetés lenne.
2023. máj. 6. 08:53
 36/39 anonim ***** válasza:

"ha annyi lenne a passzív jövedelmem, mint amennyit most keresek, akkor az már elég jó fizetés lenne"

Itt mire gondolsz? Ha összeadnád a jelenlegi fizetésed és a passzív jövedelmed, az össz bevételed elég jó "fizetés" lenne?

2023. máj. 6. 08:58
 37/39 anonim ***** válasza:
Elírtam. Úgy értettem, hogy azzal az összeggel már nagyon elégedett lennék.
2023. máj. 6. 09:03
 38/39 anonim ***** válasza:
Értem. Ha szereted a munkád, vagy inkább úgy mondom hogy azt csinálod amit szeretnél, akkor nyilván hülyeség lenne felmondani.
2023. máj. 6. 09:14
 39/39 anonim ***** válasza:

Kapok aktív korúak elletását ami 23 ezer forint, tehát maradok munkanélküli 46 ért vagy felmondok (akkor marad minden a régiben) ?

Amúgy még amikor dolgoztam 200 körül kaptam mindenhol, de otthon maradtam volna 100-ért is.

Én nekem az az életcélom hogy ezt elérjem. Kivéve úgy hogy nyugdíj vagy rokkantnyugdíj. A legjobb dolog amikor magadtól kelsz fel, nem pedig a kib*szott ébresztőre.

Eddig vagy volt pénzem, de nem volt időm költeni. Vagy van időm, de nincs sehova menni a pénz hiánya miatt. Annyira jó lenne, mennék edzőterembe, kigyúrnám magam, egész nap aludnék, csajoznék, semmi stressz nem lenne az életben.

2023. aug. 11. 16:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!