Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érettségivel miért csak alja...

Érettségivel miért csak alja munkák vannak?

Figyelt kérdés
Mint pl gyár,operátor,segédmunka,futár és hasonlók?

2023. febr. 11. 13:44
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
53%
ezt intézte a kormányzat!
2023. febr. 11. 13:49
 2/23 anonim ***** válasza:
92%
Attól is függ, hogy hol dolgozol. Futáros időszakom a legjobbak közé tartozott amúgy, nem volt alja. Mondjuk én szeretek autót vezetni. De egy szakmát nem olyan nagy dolog összehozni, ha van egy kicsi kitartásod, szorgalmad.
2023. febr. 11. 13:51
 3/23 A kérdező kommentje:
Ez elkeserítő..😕
2023. febr. 11. 13:52
 4/23 A kérdező kommentje:
#2 Nincs munkám. Futár én is voltam,1 hétig bírtam
2023. febr. 11. 13:53
 5/23 anonim ***** válasza:
51%
Mi mast akarsz egy kozepiskolas gyerek kompetenciajaval?
2023. febr. 11. 13:55
 6/23 anonim ***** válasza:
97%
Nem elkeseredni kell, hanem építeni a jövődet. Biztosan van valami, ami érdekel. Egy szakma az alap.
2023. febr. 11. 13:56
 7/23 anonim ***** válasza:
75%
Mehetsz vele rendőrnek, katonának, hatàrvadásznak, tűzoltónak, stb. Mi a probléma?
2023. febr. 11. 13:58
 8/23 anonim ***** válasza:
61%

Mert a közoktatás mélyrepülése miatt analfabétán is lehet érettségit szerezni. A diszlexia-diszgráfia-diszkalkulia "szentháromságot" mindenkire rásütik a nevelési tanácsadóban, onnantól kezdve matematikából nem kell érettségizni, a többi tárgyból is csak szóbeli van, az összes írás-olvasás annyi, hogy megmutatják, hol írd alá a vizsga jegyzőkönyvét.

Ezzel a munkáltatók is tisztában vannak, ezért olyan munkakörökhöz, amiknél biztosan kell tudni írni és olvasni, diplomát várnak el, mert bőven vannak büfészakos diplomások, akik GBM-ért is dolgoznak. Akinek pedig nincs meg a szent oklevele, annak marad a betanított droidmeló.

2023. febr. 11. 13:59
 9/23 anonim ***** válasza:
80%
Mert nincs színvonala. analfabéták rohangásznak érettségivel.
2023. febr. 11. 14:20
 10/23 anonim ***** válasza:
18%

Mert mégis szerinted milyen szaktudásod van az érettségivel, amit hasznosíthatnál tudást igénylő területen?

Pl.:

A mérnökök ismerik a mai technológiákat, problémák megoldására tudják alkalmazni, tudnak tervezni, stb.

A közgazdászok átlátják a gazdaság működését, értenek a cégek anyagi dolgaihoz, stb.

Te az érettségivel? Tudsz írni, olvasni, valamennyire alapszinten számolni. Ezzel mégis mit akarsz kezdeni?

2023. febr. 11. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!