Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Késői 25 évesen elkezdeni...

Késői 25 évesen elkezdeni teljes állásban dolgozni?

Figyelt kérdés

23 vagyok, és két év múlva végzek az egyetemen. Eddig még csak alkalmi és diákmunkáim voltak.

Jelenleg is heti 3 napot diákmelózok egy recepción, de amúgy tanulok és koleszban élek.

Ti meddig laktatok koleszban és mikor kezdtetek főállásban dolgozni? Leginkább olyanok válasza érdekel, akik nappalin csinálták az egyetemet.

2023. febr. 10. 20:48
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Addig laktam koliban, amíg egyetemista voltam, 23 éves koromig.

Amúgy miért lenne késő 25 évesen dolgozni? Van még 40 éved a nyugdíjig. Vagy mit csinálsz, ha azt mondjuk, hogy késő? Megcsinálsz még két szakot és 35 évesen kezdesz el dolgozni? Vagy beülsz a TOra “dolgozni”?

2023. febr. 10. 21:07
 2/9 anonim ***** válasza:
26%
korai
2023. febr. 10. 22:41
 3/9 anonim ***** válasza:
63%

nem. én is akkor kezdtem anno.

de érdemes akkor tényleg elkezdeni, mert egyre több lesz a kérdés, hogy eddig mit csináltál

2023. febr. 10. 23:10
 4/9 A kérdező kommentje:

“Mit csináltál”?

Tanultam. :D

Oké, egy évet kihagytam gimi után, mert nem vettek fel, de igazából semmi mást. Meg ugye a diákmunka.

2023. febr. 10. 23:22
 5/9 anonim ***** válasza:
81%
Teljesen átlagos a 25 év, ha egyetemet végzel előtte. Szinte nincs ember aki ne csúszna meg 1-2 évet az iskolával.
2023. febr. 10. 23:30
 6/9 anonim ***** válasza:
48%
Egyetemi végzettséget igénylő szakmáknál teljesen átlagos, főleg úgy hogy részmunkaidőben már dolgozol előtte is.
2023. febr. 10. 23:52
 7/9 anonim ***** válasza:
36%

"“Mit csináltál”?

Tanultam. :D"

Ezért mondtam, hogy egyre több LESZ a kérdés. Egyetemet végzel, szöveget értelmezni azért még tudsz ugye?

Elég gyakran felvételiztetek pályakezdőket, 25 éves korig semmi gond nincs valakivel, de amikor 27-28 vagy akár irősebb (találkoztam már olyannal, aki 30+ volt pályakezdőként) pályakezdők jelennek meg 0 munkatapasztalattal, ott már sokasodnak a kérdőjelek, akkor is, ha egyébként a 3. szakot végzi éppen.

Rendben, hogy tanult, de egy majd 30 éves emberrel nulla munkatapasztalattal nem sok munkáltatónak vannak jó tapasztalatai. Ilyenkor érdemes már az egyetem mellett melózni, vagy legalább gyakornokoskodni.

A 25-el semmi gond nincs, de tovább ne húzd

(disclaimer: igen, van aki 29 évesen kezdett dolgozni, és simán talált munkát, szóval példát mindenre lehet hozni, így kíméljük meg egymást, hogy leírod, hogy ez hülyeség, mert neked összejött. Nem, nem az)

2023. febr. 11. 08:55
 8/9 anonim ***** válasza:
65%

Én 24 éves korom végefelé kezdtem el dolgozni, mivel megcsináltam egy BSct és egy MSct, szerintem teljesen normális, hogy diplomásként ekkor kezd el dolgozni valaki.

Ahogy előttem mondták azért 26 felett felmerülnek kérdések már, mert az azt jelenti hogy középsuli után 7-8 évig mi a rákot csináltál.

2023. febr. 11. 09:09
 9/9 A kérdező kommentje:

7-es, mint írtam dolgozok, így a szövegértelmezős kérdést visszafelé is fel lehetne tenni.

Igaz, nem gyakornokoskodok, hanem más területen dolgozok, de nem csak lógatom a lábam.

(Nem tudom, miért írnék arról, hogy nekem összejött, amikor pont ezzel kapcsolatban kérdezek és a kérdésemben is leírtam, hogy most még csak 23 éves vagyok. Pont azon aggódok, hogy miként fognak majd reagálni a munkaadók.)

2023. febr. 11. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!