Megéri elkezdeni C vagy C+E jogosítványt 2023-ban?
25 éves vagyok, irodai munkát végzek egy épitőipari cégnél, ( magasepitotechnikus vagyok)
Viszont keveslem a fizetesem boven 400 alatt van netto es ilyen arak mellett nehezen jovok ki, nem sokat tudok sporolni. Van megtakaritasom a korabbi evekrol es azon gondolkozok, hogy erdemes e maradni az epitoiparban a jelenlegi munkakoromben, vagy befektetni egy C vagy C+E kategóriáraés váltani. Tudtommal tobbet keresnek, de kevesbe jo munka. Tudtok tapasztalatokat irni, mennyire nehez elhelyezkedni friss jogsival? Milyenek a bérek?belfold vagy kulfold, hetelni vagy nem hetelni? Koszonom a valaszokat elore is
Ugyan ilyem cipőben vagyok. Májusban megszűnik az SZJA mentességem és utána nagyon gyér lesz a fizetésem szóval valszeg 1-2 hónapon belül neki állok.
Jelenleg a sofőrhiány elég nagy, nemzetközibe/hetelősbe 1-2 héten belül eltudsz helyezkedni, napizósba már valszeg kicsit nehezebb, de csak azért, mert kevesebb is a lehetőség benne.
Az hogy mit szeretnél (hetelni, napizni, nemzetkőzizni stb.) azt neked kell eldöntened. Nemzetközibe sokkal nagyobb a pénz, de távol vagy. Nekem van barátnőm, szóval csakis napizós munka jöhet nekem szóba egyenlőre aztán, ha te neked nincs ilyen “igényed” elmész európát járni aztán kicsit összeszeded magad anyagilag.
Mindenképp fejleszd a pénzügyi tudásod és hogy a meglevő pénzed hogyan kezeled, utána, vagy legfeljebb ezzel együtt kezdj csak a fizetésed növelésén dolgozni, mert így sokkal hatékonyabb lehetsz és egy csomó mai drága hibát kigyomlálhatsz még azelőtt, hogy több pénzt költenél el rosszul:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!