Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Táppénz után szabadság lehetsé...

Táppénz után szabadság lehetséges? (Várandósság)

Figyelt kérdés

Az utolsó hónapban vagyok és arra gondoltam, hogy jobb lenne szabadságon lenni táppénz helyett. Pénzben sokkal jobban jönnék ki. Tehát ez lehetséges, hogy én szabadságot kérek, és akkor a táppénz mondjuk szól 13.-ig és 14.-étől szabadságon vagyok?

Ennek lehet hátulütője?

2023. febr. 9. 06:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%
Nem
2023. febr. 9. 07:24
 2/11 anonim ***** válasza:
32%
A nagy pénz a babaváró-csók kombóban van. A többi csak alamizsna.
2023. febr. 9. 07:39
 3/11 A kérdező kommentje:

Egyiket sem vesszük igénybe.

És miért nem lehetséges?

2023. febr. 9. 07:41
 4/11 anonim ***** válasza:
Kérdezz rá a könyvelőtöknél. De úgy gondolom, hogy az időarányosan járó szabadságaidat kiveheted. Lehet a szülés napjától is szülési szabadságra menni, nem kötelező egy hónappal előtte megkezdeni
2023. febr. 9. 08:17
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

jogszabályi tiltás nincs rá, de azért ne hagyd figyelmen kívül, hogy ez a szabi jól jön akkor, amikora gyereket épp kezded majd közösségbe hordani.

Egy bruttó háromszázas bérnél 45 ezer ft-ról beszélünk havi szinten a táppénz és a bér között. Megéri ennyiért elpazarolni?

2023. febr. 9. 09:04
 6/11 A kérdező kommentje:
Valószínűleg úgysem tudok visszamenni ugyanoda dolgozni.
2023. febr. 9. 09:29
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
De ha nem tudsz visszamenni, akkor sem mindegy, hogy kifizetikaz akkor esedékes bérrel az összas szabimegváltást, addig legalább lesz fedezet arra, ha esetleg nem jön be az új hely, stb.
2023. febr. 9. 09:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha nem tudsz visszamenni, akkor is kötelesek kifizetni, azt is ami a gyed alatt gyűlik. Valószínűleg akkor jársz jobban anyagilag, ha most nem veszed ki
2023. febr. 9. 12:08
 9/11 A kérdező kommentje:
Mennyivel járnék jobban?
2023. febr. 9. 12:49
 10/11 anonim ***** válasza:

Gondold el.. most kihasznalod atappenzt.. megmarad a szabi

A fizud 2 ev alatt csak emelkedik..

Aztàn azzal jào szabit vagy kiveszed vagy kifizetteted..Ha nincs ùj melòd, jobb ha kiveszed, mert akkor a biztositàsod is èl…nem kell atb t is fizetned

2023. febr. 9. 14:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!