Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » MIért nem lett több a nettóm...

MIért nem lett több a nettóm tavaly óta ha volt egy minimálbéremelés? Tavaly is 130 nettót kaptam idén is! fehér bejelentett meló!

Figyelt kérdés
2023. febr. 3. 18:10
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

" Annyira egy ceg sem lehet ostoba hogy nem adja meg a min bert. Azonnal lebuknanak es komoly buntetest kapnak"

1. nem buknak le azonnal. MOst bukott le egy cég amely még mindig a 2018-as bért fizette az emberei után. 2018!! Az hány éve is volt? ÉS most bukott le!

2. sok sok száz cég van az országban amely a tavalyi tavalyelőtti stb minimált fizeti. Amíg le nem buknak... amely évekbe is kerülhet.

3. És ugye azt meg se kérdezem mi van ha a cég átjelenti a melósát 4 órába. és akkor korrekt a bér, még több is mint kéne.

2023. febr. 4. 09:56
 12/21 anonim ***** válasza:

Nalad. Mert en az elso ilyen utan jelentenem a kormányablakban. Kizart hogy 3evig elhuzhatnak a dolgot.

Csak kozos megegyezéssel lehet szerződést modositani, amit ala kell irni. Ha te nem irtal ala semmit, akkor az mar egyeb buncselekmenyt is megvalosit. Igy nem lehet 4oraba atjelenteni xsak ugy senkit.

Rajottem, troll vagy.

2023. febr. 4. 10:06
 13/21 A kérdező kommentje:

"akkor az mar egyeb buncselekmenyt is megvalosit"

semmifajta BŰNcselekmélny nem valósul meg addig amíg egy bíróság a nyomozati szakasz UTÁN jogerős ítéletben ki nem mondja a bűnösséget... ez evidens.

Nem jogszerűen foglalkoztatni valakit amúgy sem lehet soha semmiféle körülmények közt BŰNcselekmény max jogsértés, törvénysértés, de nem Btk-s cselekmény.. ez is evidens.

" Igy nem lehet 4oraba atjelenteni xsak ugy senkit."

NÉHÁNY KATTINTÁS A NAV_os ügyfélkapun XY alkalmazoz heti munkaidejét 40 óráról heti 20ra (napi 4....) módosítani. PÁR KATTINTÁS!!

SŐT! törölni is lehet valakit és nem is szólnak az illetőnek hogy ő már ott sincs hivatalosan... MEGTÖRTÉNT. Nem vitatéma. Megtörtént.

2023. febr. 4. 10:10
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Fszt kell neked allandoan trollkodni ide te elettelen nyomorek. Unatkozol? Nincs eleted?

Ahhoz hogy valtoztassanak jogszeruen a munkaidon szerzodest kell modositani. Magyarul szerzodest kell alairni rola. Ha a munkavallo ilyet nem ir ala akkor nem modosithatnak semmit. Ha megteszik es bemutatnak egy alairt szerzodest akkor meg nyilvan alahamisitottak az alairast ami buncselekmeny. Az mar teljesen mas kerdes hogy a birosag mikor mondja ki. Alairast mas helyett egy szerzodre odaszignozni konkretan buncselekmeny. A btk szabalyozza.

2023. febr. 4. 10:24
 15/21 A kérdező kommentje:

"szerzodest kell alairni rola."

ühüm . persze. És ha nem születik új szerződés csak a cég egész egyszerűen nem fizet annyit hanem kevesebbet mint eddig akkort mi van elárulod??

Mindenki annyira túldimenzionálja ezt. Hamisítás?? MINEK?

Eddig 100 ft -ot utaltram neked bérre mostantól 80- ft-ot utalok.

És kész és ennyi.

Nem hamisíto én alá semmit. Csak NEM FIZETEK ilyen marha egyszerű.

2023. febr. 4. 11:29
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Alapítványi iskola.
2023. febr. 4. 12:55
 17/21 anonim ***** válasza:
82%

15; Első ilyen szándékos esetnél bejelented az önkormányzaton és keresel más munkahelyet, amint találsz váltasz. Önkormányzat szép kis bírságot szàmláz a cégnek, utólag kártalanítanak téged és a többi dolgozót is, akár a cég felszámolása árán is.

Hogyha valaki ilyen körülmények között nem tesz semmit és évekig csendben tűr, azzal nem lehet mit kezdeni. Saját döntése.

2023. febr. 4. 14:11
 18/21 anonim ***** válasza:
50%

"Te MIRŐL BESZÉLSZ AZT ELÁRULOD? A 2023. feb 3-án megkapott bér az mégis mi más lehet mint a 23. januári bér??"

Drága egyetlen bogaram! Arany kis szívem!

Ha megírtad volna, hogy Te már a februárban esedékes béredre gondolsz, akkor talán tudtuk volna, hogy valószínűleg a 2023. január havi béred kifizetésével kapcsolatban tetted fel a kérdésed, és nem kellett volna ilyen felháborodott stílusban válaszolnod.

Ezt írtad:

"Tavaly is 130 nettót kaptam idén is!"

Nekem ebből 2023. február 04-én az jött le, hogy a neked eddig (tehát januárban) kifizetett béredet sérelmezed. Nem gondoltam, hogy már kaptál egy alacsonyabb összegű bért idén, és majd 1 hónapra rá, - amikor már megkaptad a második alacsonyabb béredet is idén - kérdezel itt felháborodva.

Elnézésedet kérem, hogy Te nem írtál egyértelműen, és elvártad, hogy belelássak a fejedbe.

Nem vagyok jósnő, nálam még messze van a január havi bér kifizetése.

2023. febr. 5. 00:57
 19/21 anonim ***** válasza:
130 nettóból,te hogy tudsz megélni? Nem azért hogy beszóljak,de ez borzasztó kevés,ezt így hogy?
2023. márc. 18. 13:31
 20/21 anonim ***** válasza:
... valószínűleg kicsit jobban, mint a 89 ezer forint nyugellátással rendelkezők...
2023. márc. 19. 03:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!