Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok-sok évig nem volt bejelent...

Sok-sok évig nem volt bejelentett munkám, mit írjak az önéletrajzomba, hogy felvegyenek?

Figyelt kérdés

Dolgoztam viszont egy vállalkozónál, csak nem jelentett be, mert..., hát beletörődtem. De újabban nem ment jól az üzlet, feladott mindent, elege lett az országból is, és szó szerint melegebb vidékre költözik.

Az én munkámnak is vége lett ezzel.

Korábban cégeknél dolgoztam, de ő mint vállalkozó... És ahogy beszéltem vele utoljára, ugyan énrám nem haragszik, de nem vállalja, hogy referenciát adna, és kérte ne adjam meg a telefonszámát senkinek, szóval egy cégnek se, aki engem állásinterjúzna. (Főleg mert hivatalosan nem volt alkalmazottja, amúgy meg nem akar több magyar szót se hallani.)

Mit írnátok be az önéletrajzba ilyen esetben?

(Itt dolgoztam ráadásul leghosszabb ideig.)

2023. jan. 31. 02:33
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Kérdés, hogy milyen munka ahova jelentkeznél. Ha egy kőműves mellé segédmunkásnak akkor jó eséllyel eltekint attól, hogy bármi ajánlás kelljen, csak bírd cipelni a vödröt, ha meg autófényezőnek vagy iylesminek, akkor így felesleges is próbálkozni, mert az volna az első kérdés, hogy van-e referencia vagy ajánlás.
2023. jan. 31. 03:31
 2/9 anonim ***** válasza:
96%
Kutyát nem érdekli, hogy be voltál-e jelentve, írd be a munkahelyet
2023. jan. 31. 06:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Simán beírnám a helyet.
2023. jan. 31. 07:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem kőműves meló. Kizárólag szellemi. Vagyis nem, mert néha elmentem a postára vagy hivatalokban ügyintézni, az tényleg cipelős volt. De ezt leszámítva kreatív agymunka az egész...
2023. jan. 31. 10:46
 5/9 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudják megnézni, hogy be voltál-e jelentve, de megadhatod a munkát is és a munkáltatódat is, hátha fel akarják hívni.

Majd mikor már felvettek, csak akkor adod oda a TB-kiskönyvet, és a bérszámfejtőd fogja látni, hogy nincs benne, de ő meg nem fog tudni a felvételi eljárásról semmit.

2023. jan. 31. 11:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én beìrnám, a saját érdeked az első. Plane, hogy nem rajtad múlott hogy nem jelentettek be..
2023. febr. 1. 17:39
 7/9 A kérdező kommentje:

Csak hogyan????

Cégnév: Gipsz Jakab egyéni vállalkozó???

Munkakör; mindenes ügyintéző???

Feladatok:

-

-

(Ezeket nem sorolom itt, mert ezek mennek ez nem gond.)

De most komolyan,ezt így írnátok végnévnrk????

2023. febr. 2. 09:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is egyéni vállalkozónál dolgoztam, igaz bejelentve és volt munkaköröm, de így tüntettem fel az önéletrajzomban, a mindenes helyett jobb, ha csak az ügyintézőt írod be, és a megpályázott állás függvényében a korábbi feladataid.
2023. febr. 10. 14:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Kérdező, Attól függ....

Ha valami hivatalba (közalkalmazott, köztisztviselő) mész dolgozni, annyiban nincs jelentősége, hogy a fizetési osztályba a bejelentett munkaviszonyod alapján kerülsz. Neki a TB kiskönyved az irányadó, mindegy mennyit dolgoztál nem bejelentettként.

A gyakorlat szempontjából viszont, lehet érdemes lenne megemlíteni, mert attól még, hogy nem voltál bejelentve, még a munkát elvégezted, így gyakorlatod is van... csak írd le, hogy pontosan miket csináltál, és ne a munkakör megnevezésen kattogj.

2023. febr. 24. 15:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!