Nagy lábon élek?
Figyelt kérdés
A körülményeim: egyedül fizetem a rezsit, közös költséget, bevásárlást, mindent. Van egy 100 ezres lakáshitelem. Ezen kívül fenntartok egy közepesen jó autót, költök sportra, szórakozásra.
800 ezret keresek, ebből 400-at tudok félretenni így, tehát a fizetésem felét. Megkaptam, hogy havi 400 ezret elkölteni "egyedül" hatalmas pazarlás, és szórom a pénzt. Igazuk van?
2023. febr. 3. 17:11
11/21 anonim 

válasza:

9
A 400 ezer költésből igenis jelentős a 100 ezer lakáshitel, hiszen minden mást plusz a kocsit 300 ezerből kell kihoznia, ami manapság nem is olyan könnyű.
10 nem a 25%-a marad meg, hanem az 50%, írta, hogy havi 400 ezret félretesz.
12/21 anonim 

válasza:

De egyébként nem szemrehányásként Írtam, hogy sok a lakáshitel, hanem olyan szempontból, hogy mennyivel tudna többet félretenni.
13/21 anonim 

válasza:

#11 De nem 400 ezret keres, hanem 800-at. :D Abból abszolút nem jelentős. Szerintem. De még ha csupán arányaiban vizsgáljuk, a 400-ból sem. Marad neki 3k, abból 30-at kifizet rezsire, heti 25-30-at megeszik, 10-20-at elszórakozik, még mindig elautózhat 2 tank üzemanyagot úgy, hogy abban benne van az időszakos szerviz is. Ha nem szar autód van, meg ne mész havi 2-3 ezer km-t, akkor nem kellenek 100 ezrek fenntartani.
14/21 anonim 

válasza:

#12 100 eft. Áruld már el, milyen konstrukció létezik, ami 100 eft-os havi törelsztőtől kedvezőbb és Budapesten bármilyen ingatlanhoz juttatja az embert.
15/21 A kérdező kommentje:
Ez a 100e lakáshitel egy álom. Még a nagy kamatelemés-bumm előtt lett kötve szerencsére, és fixálva van még jó pár évig.
2023. febr. 3. 20:33
16/21 anonim 

válasza:

Úgy tűnik nem ment át a mondandóm, sebaj, egy szóval nem mondtam h sz.r konstrukcio.
17/21 anonim 

válasza:

Az én mondandóm sem a konstrukció minőségét firtatta vagy kérdőjelezte. Továbbra sem értem, miért sok 800 nettóból 100 egy lakáshitelre. A jelenlegi 400 eft törlesztős hiteleket mekkora összegből nem lenne sok kifizetni? 4-5m nettóból?
18/21 anonim 

válasza:

15: És tudsz előtörleszteni is.
19/21 anonim 

válasza:

100 ezer az semmi lakáshitelre. Egy szoba kerül lassan annyiba BPn. Egy kicsi garzon is 120 felett van, nagyobb lakásokról nem is beszélve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!