Nagy lábon élek?
A körülményeim: egyedül fizetem a rezsit, közös költséget, bevásárlást, mindent. Van egy 100 ezres lakáshitelem. Ezen kívül fenntartok egy közepesen jó autót, költök sportra, szórakozásra.
800 ezret keresek, ebből 400-at tudok félretenni így, tehát a fizetésem felét. Megkaptam, hogy havi 400 ezret elkölteni "egyedül" hatalmas pazarlás, és szórom a pénzt. Igazuk van?

Nem. Kifejezetten jó arányokkal gazdálkodsz a fizetésedből.
Ha valaki 2013-2015. körül mondja azt, hogy 400 ezret elkölteni egyedül pazarlás, talán igaza van (nem, akkor sem lett volna igaza). 2023. van, egy 20-on milliós hitel havi törlesztője 350-400 ezer. Aki azt mondja, hogy 400 ezret ma egyedül élve elkölteni pazarlás az menjen a p_ába. :) Nem kell vele/velük foglalkozni.

Az a baj, hogy aki keveset keres, az nem tud félre tenni 50%-ot...
Ha lesz családod, akkor majd te se biztos h félre tudsz tenni ennyit, de sztem kifejezetten jó a fizud és az is amit félre raksz.

Havi szinten megmarad a fizud kb 25% a plusz a lakáshiteled is igazából valamilyen formában félrerakott pénz.
Biztos lehet lefaragni költségekből, de szerintem így is bőven elvagy, nem hiszem hogy saját magad sanyargatása lenne az élet célja csak azért hogy legyen egy kicsivel nagyobb kupac pénzed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!