Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire kell komoyan venni a...

Mennyire kell komoyan venni a versenytilalmi szerződést?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Egy informatikai cégnél dolgozok lassan 3 éve. Amikor elkezdtem dolgozi a mostani cégemnél a szerződésemmel együtt aláírtam egy versenytilalmi korlátozást is. A versenytilalmi szerződésben bele van foglalva hogy milyen területen nem dolgozhatok stb másfél évig ha tovább állok, vagy ki kell fizetnem egy millió forintot.

Pár hete kaptam egy ajánlatot egy cégtől, hasonló területen dolgoznék mint a mostani de teljesen másfajta lenne a munnkaköröm.Más tudást és készségeket igényel mint a mostani.

Az lenne a kérdésem, hogy én felmondok, akkor kötelező megemlítenem a főnökeimnek, hogy hova megyek tovább dolgozni? Vagy csak kitalálok valami kamu indokot és elmegyek a másik céghez, vagy muszáj ilyen helyzetben őszintének lennem a versenytilalmi szerződés végett?

2023. jan. 28. 18:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

10

Semmiféle jogod nem csorbul és senki semmit nem rakott sehova önkényesen. Te, mint munkavállaló önként elfogadtál egy olyan szerződést, ami kiköti a versenytilalmat. Amikor ezt aláírod akkor kell átgondolni, hogy megéri-e neked vagy sem.. Ha meg nem akkor nem írod alá és volt nincs...

2023. jan. 30. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!