Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire kell komoyan venni a...

Mennyire kell komoyan venni a versenytilalmi szerződést?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Egy informatikai cégnél dolgozok lassan 3 éve. Amikor elkezdtem dolgozi a mostani cégemnél a szerződésemmel együtt aláírtam egy versenytilalmi korlátozást is. A versenytilalmi szerződésben bele van foglalva hogy milyen területen nem dolgozhatok stb másfél évig ha tovább állok, vagy ki kell fizetnem egy millió forintot.

Pár hete kaptam egy ajánlatot egy cégtől, hasonló területen dolgoznék mint a mostani de teljesen másfajta lenne a munnkaköröm.Más tudást és készségeket igényel mint a mostani.

Az lenne a kérdésem, hogy én felmondok, akkor kötelező megemlítenem a főnökeimnek, hogy hova megyek tovább dolgozni? Vagy csak kitalálok valami kamu indokot és elmegyek a másik céghez, vagy muszáj ilyen helyzetben őszintének lennem a versenytilalmi szerződés végett?

2023. jan. 28. 18:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%

Nekem két éves versenytilalmi szerződésem volt amikor a legnagyobb konkurens cég fel akart venni. Teljesen más projekten dolgoztam volna, de nem számított. Nekem sikerült megbeszélni a felettesemmel és a hr-el, hogy ezt a versenytilalmit töröljük, írtunk egy új szerződés róla és mehettem volna a konkurenciához. Végül máshova mentem, de rugalmasak voltak.

Esetleg egy próbát megér neked is.

2023. jan. 28. 19:05
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

Mivan?!

A versenytilalmi megállapodást azt MT szabályozza és a MUNKAADÓNAK kell fizetnie, amennyiben igényt tart arra, hogy a munkavállaló betartsa! Még pedig minimum az alapbért 1/3-át!

Ilyen nincs, hogy kikötöttetek versenytilalmi megállapodást aztán te fizess...

2023. jan. 28. 19:41
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

És mennyit fizet ezért neked a mostani céged? Hülyeséget is lehet írni a szerződésbe, attól még nem lesz jogszerű.

Keress fel egy munkajogászt és tisztázd pontosan vele a szerzôdést

2023. jan. 28. 20:16
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom ha nem tartja be, akkor kell fizetnie, ezzel semmi gond nincs.

Tárgyalni kell a főnököddel/HRrel, csomó helyen hajlandóak eltekinteni a versenytilalmitól. Hiszen akkor fizetniük kellene a béred legalább harmadát a semmiért. Ez viszonylag ritkán éri meg a cégeknek.

2023. jan. 28. 20:32
 5/11 anonim ***** válasza:
86%

Itt valami nem stimmel.

A cég ilyet kiköthet, de akkor neki kell fizetnie.

2023. jan. 28. 22:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az új munkahelyem kifizette helyettem a bírságot.
2023. jan. 29. 01:16
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Első körben a munkáltató fizet azért, hogy ne szegd meg a versenytilalmi megállapodást.

Ha megszeged, akkor nyilván Te fizetsz neki.

2023. jan. 29. 08:12
 8/11 anonim ***** válasza:
33%
Es mivan akkor ha felmondaskor nem tartok igenyt a megallapodasert jaro penzre? Akkor nincs mit megtiltania.
2023. jan. 30. 15:43
 9/11 anonim ***** válasza:

8

Ez nem így működik. A megállapodás él és a munkaadó dönti el, hogy a felmondásod után fizeti a kötelezettségét (és cserébe te nem dolgozhatsz ott, amit kiköt a versenytilalmi megállapodás) vagy azt mondja, hogy nem fizet, ez esetben csinálsz amit akarsz.

2023. jan. 30. 21:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Kerdeztem erre lepontoztatok.. nem mintha foglalkoznek vele..

Mondjuk ez nem tul korrekt, tehat a munkaltato kezeben vagyok. Tehat ezzel kvazi csorbulnak a jogaim. Mert ha kapok egy allasajanlatot dupla annyi penzert, akkor sem fogadhatom el mert versenytilalmi szerzodesem van, amit a munkaltato onkenyesen rakott bele a szerzodesbe.

Mert par havi penzert nem dobnek egy sokkal jobb ajanlatot.

Persze ertem a logikat a versenytilalmi megallapodas mogott, de ennek kolcsonosnek kene lennie. Akkor fizessen ha vallalom hogy nem megyek mashova. Viszont ha akarok akkor mentesüljon a cég.

2023. jan. 30. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!