Kisvárosból akik Budapestre mennek egyetemre, ők már ott is képzelik el a jövőjüket?
Figyelt kérdés
Egy 45 ezres lakosú kisvárosban élek, és azt vettem észre hogy akik el mennek egyetemre Budapestre, már nem is nagyon terveznek visszajönni.2023. jan. 25. 20:45
2/32 A kérdező kommentje:
Nemet és kort írjatok légyszi.
2023. jan. 25. 20:46
4/32 A kérdező kommentje:
Honnan tudtad? Amúgy igen😅
2023. jan. 25. 20:54
5/32 anonim válasza:
Egyáltalán nem. Több ismerősöm van, egyetem után visszajöttek "vidékre". Vagy 1-2 évet maradtak pesten és utána mentek vissza. Van akik távmunkában vannak. Miért is kéne pesten maradni? Annyival nem fizetnek ott többet hogy az albérletet kifizetve jobban járj. A fejlődési lehetőség sem feltétlen jobb, sok pesti cégnél el is van fojtva, de am akkor meg inkább külföld...
6/32 anonim válasza:
Változó. Ha valaki beprotezsálja vidéken egy olyan munkahelyre ahol jól keres és a szakmájában el tud helyezkedni, akkor nem marad Bp-en. Ám ez rendkívül ritka.
Az unokatesóm pl.Bp-re járt egyetemre, majd az anyja a kapcsolatainak köszönhetően berakatta egy, a lakóhelyéhez közeli céghez. Maradhatott volna, de úgy döntött külföldön megcsinálja a mesterképzést, ami meg is van és nem tervez hazajönni.
7/32 anonim válasza:
Én 30 ezres kisvárosból jöttem Budapestre tanulni. Azok közül akik az évfolyamomból (+-2 év, most 28-32 éves korosztály) szintén Budapestre jöttek tanulni, legalább a fele, de inkább 60% visszament vidékre, nagy részük a szülővárosba, kis részük más térségbe országon belül. Pár% pedig külföldre költözött. Kb. 40% maradt Budapesten.
8/32 anonim válasza:
Én hazajöttem. Nem bírtam a nagyvárosi létet. Számomra nagyon nyomasztó. Meg én alapvetően családi házban akarok élni, nem bírom ki egy pesti panelban. Annyi pénzem meg sosem lesz, hogy Pesten vegyek házat.
9/32 anonim válasza:
Szerintem pont a 2020as évek trendjei teljesen kedveznek a kisvárosi életnek. Kb havonta van 1-1 személyes találkozóm, amúgy home office. Tök felesleges ilyen szempontból pest belvárosában élnem, de hát itt vettem lakást, szóval egyelőre maradt.
10/32 anonim válasza:
Én 25 évesen csak nagyvárosokban mint BP tudok olyan munkákat találni ami engem érdekel.
Volt szaktársaim kb fele van vidéken és fele van BPn. Volt középsulis osztálytársaim közül kb 30% van BPn
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!