Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kisvárosból akik Budapestre...

Kisvárosból akik Budapestre mennek egyetemre, ők már ott is képzelik el a jövőjüket?

Figyelt kérdés
Egy 45 ezres lakosú kisvárosban élek, és azt vettem észre hogy akik el mennek egyetemre Budapestre, már nem is nagyon terveznek visszajönni.

2023. jan. 25. 20:45
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
80%
nincs más választásuk
2023. jan. 25. 20:46
 2/32 A kérdező kommentje:
Nemet és kort írjatok légyszi.
2023. jan. 25. 20:46
 3/32 anonim ***** válasza:
24%
Kanizsai vagy?
2023. jan. 25. 20:47
 4/32 A kérdező kommentje:
Honnan tudtad? Amúgy igen😅
2023. jan. 25. 20:54
 5/32 anonim ***** válasza:
63%
Egyáltalán nem. Több ismerősöm van, egyetem után visszajöttek "vidékre". Vagy 1-2 évet maradtak pesten és utána mentek vissza. Van akik távmunkában vannak. Miért is kéne pesten maradni? Annyival nem fizetnek ott többet hogy az albérletet kifizetve jobban járj. A fejlődési lehetőség sem feltétlen jobb, sok pesti cégnél el is van fojtva, de am akkor meg inkább külföld...
2023. jan. 25. 20:59
 6/32 anonim ***** válasza:
85%

Változó. Ha valaki beprotezsálja vidéken egy olyan munkahelyre ahol jól keres és a szakmájában el tud helyezkedni, akkor nem marad Bp-en. Ám ez rendkívül ritka.

Az unokatesóm pl.Bp-re járt egyetemre, majd az anyja a kapcsolatainak köszönhetően berakatta egy, a lakóhelyéhez közeli céghez. Maradhatott volna, de úgy döntött külföldön megcsinálja a mesterképzést, ami meg is van és nem tervez hazajönni.

2023. jan. 25. 21:02
 7/32 anonim ***** válasza:
90%
Én 30 ezres kisvárosból jöttem Budapestre tanulni. Azok közül akik az évfolyamomból (+-2 év, most 28-32 éves korosztály) szintén Budapestre jöttek tanulni, legalább a fele, de inkább 60% visszament vidékre, nagy részük a szülővárosba, kis részük más térségbe országon belül. Pár% pedig külföldre költözött. Kb. 40% maradt Budapesten.
2023. jan. 25. 21:05
 8/32 anonim ***** válasza:
78%
Én hazajöttem. Nem bírtam a nagyvárosi létet. Számomra nagyon nyomasztó. Meg én alapvetően családi házban akarok élni, nem bírom ki egy pesti panelban. Annyi pénzem meg sosem lesz, hogy Pesten vegyek házat.
2023. jan. 25. 21:49
 9/32 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem pont a 2020as évek trendjei teljesen kedveznek a kisvárosi életnek. Kb havonta van 1-1 személyes találkozóm, amúgy home office. Tök felesleges ilyen szempontból pest belvárosában élnem, de hát itt vettem lakást, szóval egyelőre maradt.
2023. jan. 25. 21:51
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

Én 25 évesen csak nagyvárosokban mint BP tudok olyan munkákat találni ami engem érdekel.

Volt szaktársaim kb fele van vidéken és fele van BPn. Volt középsulis osztálytársaim közül kb 30% van BPn

2023. jan. 25. 22:16
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!