2 napja kirúgtak. Az ok az volt hogy nem hoztam az elvárt teljesítményt. A közvetlen feletteseim viszont mind mindig csak pozitóvakat mondtak. A főnököm mégis kirúgutt. De miért nem mondta ha valamivel nincs megelégedve? Miért kell egyből kirúgni?
Jegyezd meg, h a munkaadók mindig hazudnak (általában az interjún) és sose mondják el az igazat, csak altatnak (munkavégzés közben), h te ne tudj időben másik állás után nézni, addig maradj amíg ők akarják. Sőt kirugásnál se mondják el az igazat vagy hazudnak valamit, neked jólesőt azért, h ne vidd rossz hírét a cégnek.
2023. jan. 25. 21:45
2/8 anonim válasza:
Probaidos voltal? Mert ha nem csak ugy kirugni nem lehet ám. Ahhoz indok kell ami alá van tamasztva.
Ha a szemedben dicsertek de a teljesitmeny az ok, az sem elgseges indoklás.
Gondolom alairattak veledkozos megegyezest (ha nem probaidos voltal)
2023. jan. 26. 06:51
3/8 anonim válasza:
Valószínűleg rajtad kívül álló ok miatt rúgtak ki, pl. szarul megy a cégnek és le kell építeni pár embert. Ezek a "nem hozta az elvárt teljesítményt" és hasonló kamu indokok ilyenkor szoktak előjönni. Ha konkrét baja lett volna veled, akkor megmondja konkrétan.
2023. jan. 26. 15:03
4/8 A kérdező kommentje:
1 éve voltam ott. Folyamatosan jókat mondtak rólam az idősebb kollégák. Aztán a főnök meg egyszercsak odaállít egy ilyennel hogy nem hoztam az elvárt teljesítményt.
Utána konkrétan 5 perc alatt kitettek az irodából. Úgy hogy mindenkivel jóba voltam ott. Nagyon fura nekem ez az egész.
2023. jan. 26. 18:01
5/8 anonim válasza:
"Utána konkrétan 5 perc alatt kitettek az irodából."
Ilyen jogilag nincs. Próbaidő letelte után a felmondás indoklása a munkáltató részéről kötelező! Átvettél bármiféle felmondási iratot tőle, amiben megindokolta, hogy miért mondja fel a munkaviszonyodat? Ha nem, akkor a munkaviszonyod jelenleg is fennáll és munkavégzési kötelezettséged is van.
Vagy aláírtál valamilyen papírt ezzel kapcsolatban? Ha igen, mit?
2023. jan. 26. 18:14
6/8 anonim válasza:
5: multiknál, nagy cégeknél általában úgy működik, hogy aláírod a közös megegyezést és nem kell ledolgoznod a felmondási időt, még aznap leszerelsz és viszlát. Pár napon belül megkapod a fennmaradó bért aztán kész. A papírokat meg kiküldik postán.
2023. jan. 27. 10:29
7/8 anonim válasza:
4: ne rágd magad ezen, ez így működik. Engem is elküldtek egyszer, mert majdnem becsődölt a cég. Az volt az indok, hogy nem hozom a megfelelő teljesítményt. Elejtettek egy megjegyzést, hogy bezzeg XY kolléga, akivel együtt vettek fel, ő megfelelő. Aztán 2 hónap múva őt is elküldték, ugyanilyen indoklással :D
2023. jan. 27. 10:32
8/8 anonim válasza:
#6-os
Köszi, tudom hogyan működik, ebben dolgozom. Azért is írtam le, hogy törvény szerint mi a helyzet. A gyakorlati része más tészta. Ha az jogtalan, vagy szabályellenes, arra találták ki a jogorvoslati lehetőségeket.
A kérdező még mindig nem írta meg, hogy aláírt valamilyen papírt a munkáltatónak, vagy sem. Ha igen, akkor mit?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!