Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Következő fizetésig, 8 napn50...

Következő fizetésig, 8 napn50 ezer forint. Napi 6000 Ft van. Van rajtam kívül, akinek ugyanígy számolgatni kell ho végén?

Figyelt kérdés
A héten minden nap tejbegrízt ettem, vacsora vajas kenyér. Ma pl 500 Ft költöttem csak.

2023. jan. 25. 16:24
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
100%

Ez a személyi kölcsönt vésztartalék gyanánt felvenni, valóban hülyeség. De, bizonyos körülmények között adhat némi biztonságérzetet. Majd visszafizeted, most már mindegy, a kamat ennek a biztonságérzetnek az ára és egyben a tanulópénz is. Feltéve ha tényleg nem nyúlsz hozzá, és nem költöd el mire visszafizeted, mert akkor adtál a sza_nak egy pofont.

80 ezerből nagyon nehéz megélni, én még a számlákon is megpróbálnék hozni 5-10 ezret ilyen helyzetben. Az autó rengeteg költségtől meg tud kímélni, ha ideiglenesen kivonatod a forgalomból (pl. 1 évre) és megpróbálsz nélküle élni. Nyilván a helyváltoztatásod időtartama és komfortérzete nagyságrendben meg fog változni, de több pénzed marad. Vagy akár el is adhatod, bár én inkább kivonatnám ha műszakilag rendben van, ma egy használtautó vásárlás nagy zsákbamacska (mindig is az volt, csak most már a szar is drága).

Közben keress másik munkahelyet, ahol legalább 50, de inkább 100 ezerrel több fizut kapsz. Ha ez megvan, akkor már el is kezdhetsz tanulni valamit (lesz rá pénzed), amivel 4-500 ezret megkeresel. Szinte bármelyik szakmunkával megkeresel ennyit. Ehhez kell úgy ~3 év tudatos tervezés és kitartás, de ha azt nézed hogy 30-60 évet még élni fogsz, akkor bagatel. Ki kell lépni a komfortzónából és életmódot váltani. Ha ráérzel, már sodor az ár magával. A lényeg, hogy ne ragadj le ott, ahol most vagy.

2023. jan. 25. 19:42
 22/50 anonim ***** válasza:
90%
Nettó 207 a fizum (gimnáziumi tanár vagyok), kifizettem már az albérletet, rezsit, buszbérletet. Most úgy állok, hogy a következő fizetésig napi 473 forintom van. Ki fogom húzni, eddig is kibírtam valahogy. Az üres zsemle meg az üres tészta csodákra képes.
2023. jan. 25. 20:04
 23/50 anonim ***** válasza:
100%
A folyószámlahitel az szerintem jobb vésztartaléknak.
2023. jan. 25. 20:28
 24/50 anonim ***** válasza:
100%

Vannak magántanítványaid? Vagy nem olyan a szakod?

2023. jan. 25. 20:37
 25/50 anonim ***** válasza:
#23 Nem jobb. Akinek nem marad pénze hó végére, az pár hónap alatt azt is lenullázza, kb. mint egy hitelkártyát. Utána meg ott pörög vele egy végtelen ciklusban, és csak fizeti minden hónapban a kamatot.
2023. jan. 25. 20:40
 26/50 A kérdező kommentje:
22...Üdv a klubban! Miért is nem lep meg hogy ma A TANÁR A LEGROSSZABB SZAKMA ÉS EGY UTOLSÓ KUKÁS VAGY TAKARÍTÓ IS TÖBBET KERES!!!
2023. jan. 25. 20:41
 27/50 A kérdező kommentje:
De remélem az összes tanár végre bedobja a törölközőt és leáll az ország hamarosan, mert éhbérért nem lehet dolgozni!!! Mutassatok ma Magyarországon egy embert, aki NEM TANÁR és 220 körül kap??? Ugye hogy senki??
2023. jan. 25. 20:43
 28/50 anonim ***** válasza:
100%

22. vagyok

"De remélem az összes tanár végre bedobja a törölközőt"

Nem megy. Semmi vésztartalékom sincs, nem tehetem meg, hogy ne menjek be dolgozni. Én 25 vagyok, egyedülálló, de a legtöbb kolléganő 40 feletti, gazdag férjjel. Mikor a férjeik milliós fizukat visznek haza, ők nem fognak sztrájkolni értem, a kis csöves pályakezdőért.

2023. jan. 25. 20:47
 29/50 A kérdező kommentje:
Én 35 vagyok és júniusban húzok a pályáról... részvétem hogy ezt a pályát választottad. Hidd el én is szerettem, de mikor azt látom hogy én keresem az országban a legkevesebb pénzt, már nem érdekel csak H húzzak a pályáról. Te is váltak mihamarabb!!
2023. jan. 25. 21:05
 30/50 A kérdező kommentje:
Válts
2023. jan. 25. 21:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!