Következő fizetésig, 8 napn50 ezer forint. Napi 6000 Ft van. Van rajtam kívül, akinek ugyanígy számolgatni kell ho végén?
Ez a személyi kölcsönt vésztartalék gyanánt felvenni, valóban hülyeség. De, bizonyos körülmények között adhat némi biztonságérzetet. Majd visszafizeted, most már mindegy, a kamat ennek a biztonságérzetnek az ára és egyben a tanulópénz is. Feltéve ha tényleg nem nyúlsz hozzá, és nem költöd el mire visszafizeted, mert akkor adtál a sza_nak egy pofont.
80 ezerből nagyon nehéz megélni, én még a számlákon is megpróbálnék hozni 5-10 ezret ilyen helyzetben. Az autó rengeteg költségtől meg tud kímélni, ha ideiglenesen kivonatod a forgalomból (pl. 1 évre) és megpróbálsz nélküle élni. Nyilván a helyváltoztatásod időtartama és komfortérzete nagyságrendben meg fog változni, de több pénzed marad. Vagy akár el is adhatod, bár én inkább kivonatnám ha műszakilag rendben van, ma egy használtautó vásárlás nagy zsákbamacska (mindig is az volt, csak most már a szar is drága).
Közben keress másik munkahelyet, ahol legalább 50, de inkább 100 ezerrel több fizut kapsz. Ha ez megvan, akkor már el is kezdhetsz tanulni valamit (lesz rá pénzed), amivel 4-500 ezret megkeresel. Szinte bármelyik szakmunkával megkeresel ennyit. Ehhez kell úgy ~3 év tudatos tervezés és kitartás, de ha azt nézed hogy 30-60 évet még élni fogsz, akkor bagatel. Ki kell lépni a komfortzónából és életmódot váltani. Ha ráérzel, már sodor az ár magával. A lényeg, hogy ne ragadj le ott, ahol most vagy.
Vannak magántanítványaid? Vagy nem olyan a szakod?
22. vagyok
"De remélem az összes tanár végre bedobja a törölközőt"
Nem megy. Semmi vésztartalékom sincs, nem tehetem meg, hogy ne menjek be dolgozni. Én 25 vagyok, egyedülálló, de a legtöbb kolléganő 40 feletti, gazdag férjjel. Mikor a férjeik milliós fizukat visznek haza, ők nem fognak sztrájkolni értem, a kis csöves pályakezdőért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!