Kimenni külföldre vagy nem kimenni?
Pár éve végeztem német nyelvészeti szakon. Eddig mindig olyan munkaköröm volt, ami érettségivel betölthető és elég az angol nyelvtudás. Viszont az elmúlt időben mindenkitől azt kapom, "Miért nem vagy már külföldön? Én ilyen nyelvtudással már kint lennék!" Igaz, előtte meg minek tanulsz németet csak büfé szak, nem mész vele semmire.
Igazság az, egyre jobban érzem azt, hogy nem vagyok megbecsülve és ahogy szoktuk mondani egy seggel 8 lovat ülök meg nettó 200 ezerért. Ja, és akkor arról ne is beszéljünk milyen drága minden.
Te ki mennél, ha beszélsz nyelvet/ha nem?
Igen, miért?
Nem, miért?

Van egy felsőfokú német nyelvtudásod, ami minden helyinek van. Van egy középfokú (?) angol nyelvtudásod, hát Németországban a lakosság kétharmada beszél angolul, ott közel nem olyan "nagy szó" az angol tudás mint itthon.
Tetszik vagy sem, önmagában a nyelvtudással, piacképes szaktudás nélkül a mosogtaás, szalagmunka és hasonló lehetőségek vannak. Esetleg ha szerencséd van valamilyen érettségivel végezhető betanított back office munka, de ez a csúcs ilyen paraméterekkel.

A nyelvtudásod itthon skill, ott meg alap, hiszen mindenki másnak az anyanyelve.
Itthon kellene olyan munkakört találnod, amihez a német is kell.

Nem kell kimenni. Itthonról kell külföldre dolgozni.
Pl. fordítás nálad játszik.

Én kimentem vagyonőrnek.
Bruttó 15 eurós órabér + minijob 500 euróig.
Nem kell megszakadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!