Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kimenni külföldre vagy nem...

Kimenni külföldre vagy nem kimenni?

Figyelt kérdés

Pár éve végeztem német nyelvészeti szakon. Eddig mindig olyan munkaköröm volt, ami érettségivel betölthető és elég az angol nyelvtudás. Viszont az elmúlt időben mindenkitől azt kapom, "Miért nem vagy már külföldön? Én ilyen nyelvtudással már kint lennék!" Igaz, előtte meg minek tanulsz németet csak büfé szak, nem mész vele semmire.

Igazság az, egyre jobban érzem azt, hogy nem vagyok megbecsülve és ahogy szoktuk mondani egy seggel 8 lovat ülök meg nettó 200 ezerért. Ja, és akkor arról ne is beszéljünk milyen drága minden.

Te ki mennél, ha beszélsz nyelvet/ha nem?

Igen, miért?

Nem, miért?

2023. jan. 25. 13:43
A kérdező szavazást indított:
Igen, kimegyek
Igen, kimennék, ha beszélném a nyelvet
Nem, mert nem beszélem a nyelvet
Nem, mert jó itt nekem.
Még nem, mert még nem olyan vészes a helyzet
16 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
Betanitott droidnak mennel ki, vagy mit akarsz kint csinalni?
2023. jan. 25. 13:44
 2/14 A kérdező kommentje:
Ennyire még nem gondolkodtam el, de biztos nem "betanított droidnak". Felsőfokú nyelvtudással szerintem jobbat is találhatok.
2023. jan. 25. 13:48
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak bántani, de ha semmi máshoz nem értesz, csak viszonylag jól beszéled a helyi nyelvet, azzal nem számítasz majd többnek, mint a 8 általánost végzett helyiek.
2023. jan. 25. 14:01
 4/14 anonim ***** válasza:
94%
#2 tehat annyi kompetenciad van, mint egy helyi betanitott droidnak az adott orszagban, csak te bevandorlo lennel.
2023. jan. 25. 14:10
 5/14 anonim ***** válasza:
95%

Van egy felsőfokú német nyelvtudásod, ami minden helyinek van. Van egy középfokú (?) angol nyelvtudásod, hát Németországban a lakosság kétharmada beszél angolul, ott közel nem olyan "nagy szó" az angol tudás mint itthon.

Tetszik vagy sem, önmagában a nyelvtudással, piacképes szaktudás nélkül a mosogtaás, szalagmunka és hasonló lehetőségek vannak. Esetleg ha szerencséd van valamilyen érettségivel végezhető betanított back office munka, de ez a csúcs ilyen paraméterekkel.

2023. jan. 25. 14:11
 6/14 anonim ***** válasza:
95%

A nyelvtudásod itthon skill, ott meg alap, hiszen mindenki másnak az anyanyelve.

Itthon kellene olyan munkakört találnod, amihez a német is kell.

2023. jan. 25. 14:19
 7/14 anonim ***** válasza:
77%

Nem kell kimenni. Itthonról kell külföldre dolgozni.

Pl. fordítás nálad játszik.

2023. jan. 25. 14:21
 8/14 anonim ***** válasza:
77%
Ha van egy kis eszed, akkor német cégeknek közvetítesz ki magyar munkaerőt. Tulajdonképpen itthonról dolgozol, néha kiutazol a céghez, ha kimennek a munkások. Mások dolgoznak, te meg bekaszálod a pénzt. Írj privit ha érdekel.
2023. jan. 25. 14:23
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem mondtam azt, hogy nincs szakképzettségem vagy egy szakterületen releváns tapasztalatom. De jól lehúzzátok az embert. :D
2023. jan. 25. 14:26
 10/14 anonim ***** válasza:
14%

Én kimentem vagyonőrnek.

Bruttó 15 eurós órabér + minijob 500 euróig.

Nem kell megszakadni.

2023. jan. 25. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!