Költöznétek Németországba?
Figyelt kérdés
Egyedülálló vagyok, kaptam egy ajánlatot olyan munkakörben, amit most is végzek. Viszont költözős, tehát rendes német szerződés és ott is kell élnem. Fizetés elég jó (nyilván jobb, mint a mostani, de persze a megélhetés is drágább lesz), illetve egy havi karácsonyi pénz, félhavi nyaralási pénz és éves bónusz is van. Ellene szól viszont, hogy nemrég vettem lakást, tehát azt így akkor ki kellene adnom (ki tudnám annyiért adni, mint amennyi a törlesztő), illetve levelezőn végzek egy egyetemet (Tehát gyakorlatilag arra használnám el az éves szabim, hogy hazajöjjek levizsgázni). Mennétek vagy maradnátok?2023. jan. 17. 16:00
21/28 anonim 

válasza:

"Megnyomorodni egy használt BMW-ért, anyám borogass. Egyheti fizetésem. Üdv Atlantából."
Az is németországba van? :D
22/28 anonim 

válasza:

11, 12, 13, 20, 21 komment meg a mostani az enyém, a 10 es valaki másé.
Ezekszerint nem csak én látom így...
Bár őszintén bevallom, még sosem dolgoztam külföldön, de több rosszat hallottam vissza mint jót, ls egyszer saját rokon is csábítgatott ki, viszont már ők se járnak azóta.
23/28 anonim 

válasza:

#22 Érdekes módon mindig csak az látja így, aki sosem dolgozott/élt külföldön, vagy normális nyelvtudás(ok) és végzettségek híján valami kulimunkát végzett egy minimálbér körüli fizetésért. Az idegsebészek, a bankárok, a fizikusok stb valahogy sosem panaszkodnak, meg mesélnek rosszakat. Aki marhát belez, wc-t pucol, mosogat, zsákot hord, uborkát szed annak nyilván vacak, de a kérdésben a diplomás emberek lettek megszólítva.
24/28 A kérdező kommentje:
23-as: köszönöm. És innentől kérem, ne írjon az, akinek a sógora kiment húsgyárba, mert tényleg nem ő a célközönség. Ez nem arrogancia, de abszolút nem releváns. Köszönöm
2023. jan. 20. 17:19
25/28 anonim 

válasza:

Plusz önmagában már csak amiatt is vágyhat ki az ember, hogy ne az itthoni lehúzós hangulatban maradjon..aki itthon is "csak" kétkezi munkát csinál (nem szakmunkát), az ugyanezt megteheti kinti országban is, valamivel jobb pénzért, és legfőképp barátságosabb, élhetőbb helyen - nyelvtudás az ilyen munkákhoz általában nem nagyon kell úgysem..menet közben meg megtanulod és akár vállalhatsz komolyabb munkát utána..én is sima érettségivel nyelvtudás nélkül mentem ki, és még így is többszörösét kerestem az itthoninak (árufeltöltő voltam, előtte meg takarító)..és nem mellesleg imádtam kint élni. Utána hazajöttem, hogy szerezzek egy diplomát..nemsokára megvan..képeztem tartalékot, nyelvtudásom felhúztam társalgásira, és amit tanulok, abban közben szereztem 1 év munkatapasztalatot is itthon..így már a szakmámban szeretnék elhelyezkedni kint, nemsokára megpróbálom, elkezdek jelentkezni..nincs még kezemben a diplomám, de talán ez még "belefér", ha meg nem, akkor max. kicsivel később megyek ki újra (de immár majd végleg, letelepedni). Hazajönni sem kell, mert a terv ez: a kinti fizumból majd veszek itthon kb. 2 lakást (nem pestit), amiket ki tudok majd adni, és azokból tudom finanszírozni kint is az albérletem nyugdíjas éveimben is, és ennyi, nem kell hazaköltözni. Hátha segített ez a nézőpont valakinek..a lényeg, lehetőség megvan mindenkinek, még azoknak is, akik esetleg "idősebbek", mert kint nincs ez a hülye életkordiszkrimináció mint itthon, ami megint csak a lehúzás egy "ügyes" formája az arra lealacsonyodottak számára.
26/28 anonim 

válasza:

"de a kérdésben a diplomás emberek lettek megszólítva"
Diplomával is pucolhatsz wc-t németországban képzeld!
De még Atlantában is (ami nem Németország).
" Az idegsebészek, a bankárok, a fizikusok stb valahogy sosem panaszkodnak"
Azok idehaza sem!
De te diplomát még csak fényképen láttál az is fix!
Egyszerű vagy mint az ék ecsém!
27/28 anonim 

válasza:

De, azok "idehaza" is, azért mentem el panaszkodás helyett. Nem tudom, honnan gondolod, hogy férfi lennék, pláne fiatalabb, mint te, vagy mire fel az ecsém megszólítás, talán nem lehet nehéz kilogikázni azt sem, hogy több userrel próbálsz vitatkozni. Nem képzelem, mert senki sem pucol wc-t diplomával, már egy sima érettségivel is jobb munkák vannak, mint ahogy az egyik hozzászóló írta fentebb, aki szintén nem én vagyok. De most már nem fogok válaszolgatni, mert éppen megfagyni megyek az engem naponta halálra kínzó migránsok közé, miután megettem a kutyatápom.
28/28 anonim 

válasza:

Hajrá! Én két hónapja nem melózok semmit, és köszi jó igy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!