Melyik opciót választanád?
Egy éve kidolgozom Németországban. Munkásszállón lakom. Van eddig 8000 euró megtakarításom.
Nagyon szeretnék végre egyedül élni, egy saját albit fenntartani és valami normálisabb beosztásban dolgozni.
A2 németem és B1es angolom van.
1.opció: Arra gondoltam hazaköltözök pár hónapra, de szintén albérletbe és elvégzek egy gyorstalpaló IT képzést amivel magasabb fizum lehet és legalább élvezném is amit csinálok, lehetne home office stb. Később akár külföldre is neki indulnék újra.
2.opció: Keresek a közelben új állást ami egy fokkal magasabb fizut ad és rendes német bejelentést. Aztán albit is.
3.opció: Várok év végéig és kb 16000 euróval zárom a dolgot. Addig pedig lopott perceimben önfejlesztek és utána vágok neki a saját életnek.
24/L
1. A 8000 euró elég hamar elmenne, és kérdéses hogy néhány hónap alatt tudnál-e valóban hasznosítható és piacképes tudást felszedni. Én ebbe ennél nagyobb megtakarítással vágnék csak bele.
2. Ezzel érdemes lehet próbálkozni, csak arra vigyázz nehogy két szék között a földre ess.Ezen kívül saját albival valószínű a költségeid is jelentősen meg fognak nőni, és lehet hogy kevesebbet tudsz megtakarítani.
3. Ez tűnik a legbiztonságosabbnak. Amennyiben nem elviselhetetlen a jelenlegi hely én ezt választanám. Gyűjtenék még pénzt, és utána próbálkoznék az első vagy második opcióval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!