Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti melyik opciót választanátok...

Ti melyik opciót választanátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Kezdeném az előzményekkel, hogy időrendben haladjunk. Kamaszkoromban mindig (!) abból fakadtak a problémáim, hogy nem hagytam magam. Példákat is mondok: Egy "havernő" (mert barátnak nem nevezném) kiadott engem valakinek, és amikor ez tudomásomra jutott, akkor az illető füle hallattára mondtam meg neki, hogy ezentúl nem bízom meg benne, és ez tisztességtelen dolog volt a részéről. De nem ilyen szavakkal. Akkoriban még nyersen fejeztem ki magam. Azon a napon beszélgettünk utoljára, amikor lecsesztem.

Másik példa: Egy másik lány folyamatosan megváratott, nem küldte át a beígért jegyzeteket, amiket én fordított esetben mindig (!) átküldtem időben. És akkor megkérdeztem tőle, hogy mikor küldi át, ő pedig erre hivatkozva türelmetlennek nevezett és nem beszélt velem többet.

Egy harmadik lánynak nem tetszett a téma, amit egy másik taggal beszéltünk ki egy olyan üzenetváltás során, amiben négyen vettünk részt. Erre a lány letiltott, és minden egyes nap utána előadta az idegbajost, hogy ő mennyire le tudna csapni valakit, és akkor rám célozgatott.

Egy negyedik lánynak a húgával kezdtem el beszélgetni, erre a lány megírta nekem üzenetben, hogy ne zaklassam a húgát (Mi van??!). A húga tőlem két évvel volt fiatalabb, és nem adta jelét annak, hogy zavarom, de aztán nem is foglalkoztam vele se többet, meg a zakkant nővérével sem.

Folytathatnám még a sort, a lényeg annyi, hogy lány létemre sosem sikerült hosszú távra barátnőket szereznem, ezért totál hidegen fogadom már a baráti közeledést lányoktól.

Két alkalommal is már függesztettem fel Facebook-profilt, amiről végül töröltem is magam egy idő után, mert engem kezdtek el komolyan inzultálni noname kamu-profilokról, és már tele volt a tiltólistám ezekkel a kattos nőstényekkel.

Most újra regisztrálni fogok az oldalra, teljesen egyértelmű okok miatt, amiért sokan mások is használják a közösségi oldalt, és egyben szeretném elzárni magam ezektől a bolondoktól, akik megvádoltak, aztán kínlódtak meg vergődtek.

Pontosan itt jönne a ti véleményetek számításba azzal kapcsolatosan, hogy mit kezdjek a saját biztonságom és méltóságom megvédése érdekében ezekkel a múltbéli lányokkal, és a hozzájuk hasonlóakkal. Tisztában vagyok azzal, sokan olyanok, és lesz még konfliktusom az életben, ahogy másoknak is szokott lenni értelemszerűen. (Kivéve azoknak, akiknek minden mindegy, és beveszik a Leszarom tablettát. :D)

Tehát az egyik lehetőség az volna, hogy már regisztráció után tiltólistára teszem őket, mert értük már úgyis mindegy, elzárkóztak ők is a kommunikációtól korábban úgyis.

A másik lehetőség pedig az lenne, hogy nem kerül egyik se tiltólistára, de így lehet egyszer újra megtalálnak.

Én a második lehetőséget választanám szívem szerint, és ha megint kötekedés lenne, akkor az üzeneteiket lementeném, és mennék a rendőrségre feljelenti őket.

Szerintetek melyik lenne a megfelelő választás? Ha beleképzelitek magatokat a helyzetembe, akkor melyik opció a kevésbé stresszes?

#nyugalom #csak rendes ismerősök #eltávolodás a rosszindulatúaktól
2016. aug. 18. 14:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! Tudtommal ha nem ismerőseid akkor az egyéb részre kerülnek az üzeneteik, és ha szeretnéd, meg sem kell nézned hogy mit írtak. Ez a helyes megoldás, nem mindenkinek a letiltása, szerintem.
2016. aug. 18. 14:49
 2/3 A kérdező kommentje:
Szia! Amikor még felhasználó voltam az oldalon, akkor mindenki üzenete bekerült az ismerős üzenetei közé. Kicsit lemaradhattam akkor. Annyit tudok, hogy már smileykat is lehet adni egy képre like helyett. Nem tudom mennyit változott ezeken kívül a Facebook. Néhány éve nem vették komolyan az internetes zaklatást sem a hivatalos szervek. Úgy gondolom, mostmár nagyobb biztonsággal tudnám használni az oldalt, mert a néhány év alatt olvastam a netes zaklatással kapcsolatos híreket. Engem is zaklattak, csak én életben maradtam, mert nem vettem a szívemre, inkább töröltem magam az oldalról.
2016. aug. 18. 14:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Amikor en uj profilt hoztam letre kapasbol tiltottam azokat, akikkel nem akartam semmilyen modon kapcsolatba lepni. Neked is ezt ajanlom.
2016. aug. 18. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!