Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha eldöntitetek, hogy váltotok...

Ha eldöntitetek, hogy váltotok, mennyi idő alatt találtok megfelelő állást?

Figyelt kérdés

Nyilván az élethelyzeten múlik leginkább meg hogy mi pontosan a váltás oka és célja, de én azt vettem észre minél magasabb pozíciót szeretne valaki, annál hosszabb az átfutási idő.

Tehát ha ma eldöntöm, hogy új munkahelyet szeretnék, akkor hagyok magamnak valamennyi időt, amíg kicsit felkészülök, összeszedem a válaszaim különböző kérdésekre és utána egy-két hónap eltelik interjúzással, amíg sikerül olyan ajánlatot kapni, ami megfelel az elvárásaimnak. Aztán meg végül ki kell tölteni a felmondási időt is, szóval megnyúlik ez a periódus.

Más is hasonlóan van ezzel vagy viszonylag könnyen, egyik napról a másikra megvan az ajánlat, ha váltani akar?

2023. jan. 12. 17:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Hat, legutobb ket het volt. Probaidon voltam egy banknal, de olyan prosztok voltak, hogy egy honap utan felalltam. Utana nekialltam keregelni, ket het mulva alairtam az un szerzodest, ujabb ket het mulva kezdtem.
2023. jan. 12. 17:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Három hónap szokott lenni.
2023. jan. 12. 17:52
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem 1 hónap volt legutóbb az eltelt idő a fejvadásztól kapott megkeresés és az állásajánlat között.
2023. jan. 12. 20:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Barátnőm ELTE TáTK-n tanul és egyik óráján egy kutatásról beszéltek, ami szerint az átlag magyar +13 hónap (nem emlékszem a pontos számra, de kb ennyi volt) talál tartós munkát, ami elég durva. Mondjuk ebbe tuti benne vannak a random pici faluban közmunkára járó emberek is, akik 5 éve nem dolgoztak főállásban.

Nekem kb 1,5 hónap lenne, mert sok multinál akár ilyen hosszú is lehet az átfutási idő, de szerencsére hiányszakmában vagyok, így kb mindenhova ahova jelentkezek behívnak interjúra és fel is akarnak venni.

2023. jan. 13. 00:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Szintén hiányszakma, annak is speciális területe. Utoljára kb egy hét alatt találtam mást, most se aggódnék különösebben. A kérdés inkább az, hogy van-e olyan hely, ahol jobbak a körülmények.
2023. jan. 13. 01:01
 6/7 anonim válasza:
Nem jött be az avon? :D
2023. jan. 14. 09:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez erősen helyzetfüggő, de én is olvastam ilyen statisztikákat, hogy akár egy év is lehet. Nem azon múlik, hogy milyen a végzettsége az embernek, hanem azon, hogy mennyire speciális a terület, amibe beleásta magát. Lehet, hogy nagyon ért hozzá, de kevés helyen van rá szükség.

Én tanárként kezdtem, de nem tetszett. Az igazgató elég igazságtalanul bánt némelyik tanárral, köztük velem is. Ennek már több, mint 10 éve, és ha hiszed, ha nem, akkor még nehéz volt tanárként elhelyezkedni. Mivel beszélek 2 nyelvet, multiknál próbálkoztam. 3 hónap alatt találtam helyet, bár hozzáteszem, hogy voltam annyira lelkiismeretes, hogy év közben nem akartam kilépni, szóval inkább a nyári szünetben feküdtem rá jobban az álláskeresésre. Akkor meg sokan vannak szabin, szóval eleve lassabb a dolog.

Egy SSC-be vettek fel, valami laza pénzügynek csúfolt területre, de igazából bárki értelmes ember be tudta volna tanulni.

Utána elmentem szülni, és nem vettek vissza. 5 év kihagyással fél év alatt találtam másik állást pénzügyi területen. Sok helyen nem volt előny, hogy kicsi gyerekeim vannak.

Ez viszont határozott időre szólt, amikor annak vége lett, akkor kb 3 hónap alatt találtam másik állást.

Szóval szerintem olyan fél év simán lehet. Egy multinál egyébként is borzasztó lassan mennek ezek a dolgok, ezer jóváhagyás kell hozzá, aztán félúton mégis meggondolják magukat, nincs pénz új emberre stb. Sokszor hirdetnek olyan állást, amire még a jóváhagyás sincs meg. Az én főnököm is interjúztatott úgy hogy engedélye sem volt embert felvenni.

Szóval sok tényezős a dolog, nem biztos, hogy azon múlik, hogy mennyire jó az önéletrajzod. Pesten talán könnyebb, vidéken nem.

2023. jan. 14. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!