Ha soron kívüli bérértesítőt kérek januárban, azon már nem az emelt minimálbérnek kéne lennie?
Január legelején tehát a héten kértem egy bérértesítőt (NEM BÉRLAPOT) mely semmi mást nem igazol csak az aktuális szerződéses béremet. És ezen a bruttó 200-as összeg szerepel. Nem értem: nem bruttó 230nak kéne rajta lennie? Hiszen a lap a januári bért igazolja le, és jan 1-től már 230nál kevesebbet nem fizethet.
Az más kérdés hogy a januári bért majd csak feb 10-én kapom meg.

"Ráér azt utolsó nap is update-elni"
Halkan jelzem az az utolsó nap már elmúlt, mert ha jan 1-től érvényes az új bér, akkor legkésőbb dec 31-én meg kellett volna történnie ugyebár.

"Nem, február 9-én küldenek egy értesítőt,"
És ezt az értesítőt én MÁR MAGAMTÓL megkértem ugyebár. És nem kaptam meg, mert amit kaptam azon nem ez szerepel.... azon az szerepel az én januárban érvényes bérem btto 200. ami törvényesen nem lehetséges.

"A szerződésmódosítás megvolt?"
Ha törvény vagy rendelet írja elő a bér módosítását, akkor nem kötelező a szerződésmódosítást írásba foglalni. Sőt, még a kiértesítés sem kötelező. Elegendő a megváltozott bért kifizetni.
Pl. [link]
Viszont, ha a munkavállalónak bérértesítőt adnak, azon a pillanatnyilag érvényes, valós adatot kell feltüntetni.
"Viszont, ha a munkavállalónak bérértesítőt adnak, azon a pillanatnyilag érvényes"
így van!! és azon nem a 230-as btto szerepel.
Na most ha én feb 10-én is csak nerttó 130-at kapok ahogy eddig (mert így lesz!!)akkor mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!