Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha soron kívüli bérértesítőt...

Ha soron kívüli bérértesítőt kérek januárban, azon már nem az emelt minimálbérnek kéne lennie?

Figyelt kérdés

Január legelején tehát a héten kértem egy bérértesítőt (NEM BÉRLAPOT) mely semmi mást nem igazol csak az aktuális szerződéses béremet. És ezen a bruttó 200-as összeg szerepel. Nem értem: nem bruttó 230nak kéne rajta lennie? Hiszen a lap a januári bért igazolja le, és jan 1-től már 230nál kevesebbet nem fizethet.

Az más kérdés hogy a januári bért majd csak feb 10-én kapom meg.

2023. jan. 8. 09:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
Munkaügyi troll
2023. jan. 8. 09:24
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az alapítványi iskolában a bérszámfejtő is akkora dilettáns, hogy elővette az utolsó bérértesítőt, lefénymásolta és odaadta, eszébe nem jutott felülvizsgálni.
2023. jan. 8. 09:53
 3/13 krwkco ***** válasza:
A bérértesítőnek azt a bért kell tartalmaznia, ami a dátum szerinti napon érvényes. A minimálbér változása január 1-től érvényben van. Ha emiatt emelkedik a béred, akkor a bruttó bérnek legalább 232 ezer forintnak kell lenni az igazoláson. Kérjed, hogy javítsák ki.
2023. jan. 8. 09:56
 4/13 anonim ***** válasza:
Mutasd meg, persze nevét meg mindent kitakarva szívesen segítek!
2023. jan. 8. 10:15
 5/13 anonim ***** válasza:
A szerződésmódosítás megvolt? Mert ha nem, akkor a szerződéses béred az a 200. Ráér azt utolsó nap is update-elni, nem te vagy a cég legfontosabb intéznivalója így az éves zárás kellős közepén.
2023. jan. 8. 10:40
 6/13 A kérdező kommentje:

"Ráér azt utolsó nap is update-elni"

Halkan jelzem az az utolsó nap már elmúlt, mert ha jan 1-től érvényes az új bér, akkor legkésőbb dec 31-én meg kellett volna történnie ugyebár.

2023. jan. 8. 10:48
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem, február 9-én küldenek egy értesítőt, hogy január1-től 232 a bruttó béred, a szerződés egyéb pontjai változatlanok.
2023. jan. 8. 10:51
 8/13 A kérdező kommentje:

"Nem, február 9-én küldenek egy értesítőt,"

És ezt az értesítőt én MÁR MAGAMTÓL megkértem ugyebár. És nem kaptam meg, mert amit kaptam azon nem ez szerepel.... azon az szerepel az én januárban érvényes bérem btto 200. ami törvényesen nem lehetséges.

2023. jan. 8. 10:55
 9/13 krwkco ***** válasza:

"A szerződésmódosítás megvolt?"

Ha törvény vagy rendelet írja elő a bér módosítását, akkor nem kötelező a szerződésmódosítást írásba foglalni. Sőt, még a kiértesítés sem kötelező. Elegendő a megváltozott bért kifizetni.

Pl. [link]

Viszont, ha a munkavállalónak bérértesítőt adnak, azon a pillanatnyilag érvényes, valós adatot kell feltüntetni.

2023. jan. 8. 10:56
 10/13 A kérdező kommentje:

"Viszont, ha a munkavállalónak bérértesítőt adnak, azon a pillanatnyilag érvényes"

így van!! és azon nem a 230-as btto szerepel.

Na most ha én feb 10-én is csak nerttó 130-at kapok ahogy eddig (mert így lesz!!)akkor mi van?

2023. jan. 8. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!